Vi fik drama for alle pengene i aftenens opgør, hvor SønderjyskE kunne stemple tre point med hjem i bussen.

Frederikshavn White Hawks – SønderjyskE 1-3 (0-0, 0-2, 1-1)

SønderjyskE vandt et intenst drama i Nordjyske Bank Arena, og fik endelig ram på White Hawks i denne sæson. Tre kampe på fem dage var alligevel for hård en kost for høgene, der tilmed har været ramt af sygdom i det meste af spillertruppen. Det skal nu ikke tage noget fra gæsternes sejr, der var fuldt fortjent.

Meget intens åbning på opgøret, hvor tacklingerne sad hvor de skulle, koncentrationen var i top, og der blev ikke givet ved dørene i de to holds defensiv. Chancerne var der måske ikke så mange af, men ægte play off kamp der var gang i.

En enkelt powerplay situation til SønderjyskE mod slutningen af perioden, men her var høgenes boxplay på meget højt plan, og fik forholdsvis nemt neutraliseret gæsternes mulighed for at bringe sig i spidsen.

Derfor helt naturligt 0-0 efter første periode, hvor stemningen var i top i Nordjyske Bank Arena. Tilskuerne i Frederikshavn har sukket efter en fredags hjemmekamp, og det fik de så for første gang i denne sæson. At der så var J dag, gjorde det bestemt ikke ringere hos et feststemt hjemmepublikum. Det skal i øvrigt nævnes, at gæsterne også havde et flot fremmøde til aftenens kamp.

Hos hjemmeholdet var det sidste kamp for finnen Aleksi Halme i denne omgang. Planen er at han returnerer til Finland en af de nærmeste dage, og tiden må vise om han er tilbage i Frederikshavn igen om 10 dage, hvor holdets næste kamp spilles. Der skal nu en snak til med Jokerit, og mon ikke Jari Pasanen vil snakke godt med sine landsmænd i Finland, for at få Halme tilbage til høgene. Han har i hvert fald været en kæmpe succes i klubben, og fansene kårede ham da også til månedens spiller for oktober inden aftenens opgør.

White Hawks med et powerplay i begyndelsen af anden periode, men der var ikke saft og kraft i det. Det samme fik SønderjyskE kort efter, men heller ikke her kunne man antyde en chance der bare lignede af noget. Men så tog Shawn O´Donnell sagen i egen hånd, da han tog pucken med ind i zonen, og relativ nemt rundede to høge-spillere. Herefter lagde han den med størtste selvfølgelighed ind bag Seldrup, og så var der jubel i den sønderjyske lejr.

Kort efter var Mads Eller i det røde felt hos gæsterne. En offside kendelse gjorde ham gal i skralden, og Steffen Frank måtte agere pædagog. Det lignede i hvert fald en samtale mellem en pædagog og en elev på den lokale skole i Vojens, det der foregik i SønderjyskE boksen. Herligt at se Steffen Frank som den leder han er.

Dommerne kom i fokus godt midtvejs i perioden. Først fik hjemmeholdets Kirils Galoha en udvisning. Den var såmænd god nok, men gæsterne burde have været reduceret i samme moment. Der gik ikke længe, så blev Oliver Anker sendt til isen af en SønderjyskE spiller, men her var dommernes fløjte forbavsende tavs. Hjemmepublikummet var helt oppe at ringe, og mente bestemt der skulle være en udvisning.

Men kort efter var det så SønderjyskE til at komme i det røde felt. William Boysen scorede, troede de, men her valgte dommeren at annullere målet for offside i målfeltet. Forståelige protester i sønderjyske lejren, for det lignede en kompensationsdom fra de to urutinerede hoveddommere, Rasmus Haarkær Ankersen og René Jensen.

Det var dog på alle måder gæsternes periode, og dermed heller ikke ufortjent de bragte sig foran 0-2, med godt to minutter tilbage af perioden. Mikkel B Jensen fik muligheden i venstre side, skar lidt ind, og klaskede pucken ind bag Seldrup. Herlig scoring af den fremadstormende forward hos sønderjyderne, der bare bliver bedre og bedre.

Kæmpe drama allerede efter 39 sekunder i tredje periode. Mads Eller lå i isen med stærke smerter, men hjemmeholdet fik lov at fortsætte. Det udnyttede Christopher Frederiksen, da han fik meget plads og nemt kunne udplacere Patrick Galbraith. Igen store protester fra sønderjyderne, alt i mens hjemmepublikummet kunne juble.  1-2 i Vendsyssel.

Mads Eller heldigvis hurtigt klar igen, i et drama af en kamp, som det nærmest altid er, når nord og syd mødes i Metal Ligaen.

Aleksi Halme var tæt på at udligne, men Patrick Galbraith leverede en pragtredning. Det lignede Paddy blev skadet i situationen, men han fik lige sundet sig mens spillet vendte, og så var han ellers klar. Super kamp af den rutinerede keeper i aften.

Hjemmeholdets Christopher Frederiksen var tæt på at blive dobbelt målscorer med fire minutter igen. Han misbrugte dog den store mulighed.

Pasanen med time out to minutter før tid, og Seldrup ud af kassen. Det udnyttede Steffen Frank til at score i tomt bur til 1-3, hvilket blev aftenens sidste scoring.

Endnu en målfest mellem Esbjerg og Rungsted - 6-3 til Energy VIDEO: Højdepunkter fra Rødovre-Herning