Canadieren får sin tredje sæson i det vestjyske sæde

I de seneste to sæsoner har den 41-årige canadier Jason Jaspers stået i spidsen for Esbjerg Energy, og han vil også i den kommende sæson være cheftræner hos vestjyderne.

Det skriver klubben i en pressemeddelelse, hvor forlængelsen med Jaspers bliver præsenteret således: 

- Vi har været glade for samarbejdet med Jason Jaspers i de to seneste sæsoner, så det er positivt at det kan fortsætte. Jason har ydet et ikke uvæsentligt bidrag til udviklingen af holdet, og har gjort det godt, så vi finder det naturligt for os at fortsætte samarbejdet, fortæller bestyrelsesformand Søren Mathiasen fra Esbjerg Energy.

- Efter en lang aktiv karriere startede Jason Jaspers før sidste sæson sit virke som træner hos Esbjerg Energy. Vi har fulgt hans udvikling i den for ham nye funktion tæt og glæder os over, at han til stadighed har formået at ”bygge på”. Forventningen er, at han også i den nye sæson vil formå at ”bygge på”, så det bliver spændende at følge hans og holdets videre færd.

Jason Jaspers blev som aktiv drafted af Phoenix Coyotes og opnåede fire NHL-kampe. Han spillede mere end 300 kampe i AHL, inden han gennem 13 sæsoner spillede tæt på 700 kampe i den fornemste tyske række DEL.

- Jeg ser virkeligt frem til at komme tilbage til Esbjerg. Jeg har haft to fantastiske år i byen og glæder mig til fortsættelsen. Omgivelserne har passet mig. Esbjerg er en dejlig by, organisationen fungerer, vi oplever opbakning til holdet og jeg trives, så det har været en fantastisk tid, fortæller Jason Jaspers.

- Vi var ufatteligt tæt på at have kvalificeret os til finalerne i år. Vi havde tre muligheder for definitivt at lukke semifinaleserien mod Rungsted, men det lykkedes desværre ikke for os, selv om drengene gav alt i en svær situation med skader der ramte rigtigt hårdt i vores trup.

Efter et skuffende grundspil hævede Esbjerg Energy niveauet i slutspillet. Her eliminerede esbjergenserne Frederikshavn White Hawks inden vestjyderne efter syv kampe måtte se sig besejret af Rungsted Seier Capital.

- Også i mit første år i Esbjerg nåede vi semifinalerne. Skader ramte også hårdt det år og holdet mistede bredde, så vi til slut måtte se Aalborg Pirates løbe med finalepladsen. Nu glæder jeg mig til at arbejde videre på at nå vores mål. Mesterskabet, fortsætter Jason Jaspers.

- Målet er realistisk for jeg ser potentiale og udvikling på holdet. Det var været positivt at se hvordan modgang påvirkede truppen. Sammenholdet blev styrket, når spillerne i en svær situation ”rykkede sammen i bussen” og individuelt påtog spillerne sig ekstra ansvar og ”steppede op” for hinanden og for holdet.

Esbjerg Energy sikrede byen sit seneste mesterskab i foråret 2017.

- Derfor er der mulighed for at udvikle holdet. I den forgangne sæson gjorde truppens danske spillere store fremskridt og bidrog markant til holdet. Derfor føler jeg mig sikker på, at vi også i den kommende sæson kan videreudvikle på den kerne af danske spillere, som vi råder over, slutter Jason Jaspers.

 


MAJ-STATUS: Rødovre Mighty Bulls Højbjerg-brødrene fortsætter i Aalborg i yderligere to sæsoner