Esbjerg-træneren er gået direkte ind i en dramatisk slutspilsserie i sin første sæson som cheftræner

På trods af en lang og flot karriere som aktiv - og en af de mest kendte og respekterede udenlandske spillere i DEL i Tyskland - så er trænerjobbet en fuldstændig anderledes oplevelse for Esbjerg Energy-coach Jason Jaspers. 

Han blev før denne sæson hentet til Danmark som afløser for Mark Pederson og har med sin vældig respektfulde optræden overfor konkurrenterne allerede vist sig som en gevinst for Metal Ligaen. I Esbjerg håber de på, at Jaspers foreløbig kan tage spillerne det sidste skridt frem til en semifinaleserie mod Aalborg Pirates. 

Metalligaen.dk mødte Jason Jaspers i forbindelse med den anden kvartfinalekamp i Frederikshavn og spurgte ham om den store forskel på tilværelsen som spiller og den nuværende som coach i Esbjerg. 

- Det er en helt anden måde at arbejde og tænke på, specielt her i slutspillet, hvor du skal være i stand til at træffe mange afgørende beslutninger. Som spiller har du 20 venner og kolleger til at hjælpe dig med at få styr på nerverne, som træner står du helt alene de afgørende beslutninger, siger Jason Jaspers.

- Du vil ikke være årsagen til, at dit hold taber, hvis du laver en eller anden forkert taktisk justering eller overser et vigtigt element i kampen. Det er en helt anden oplevelse at være coach, og jeg må give al mulig kredit til gutterne på og omkring holdet for at hjælpe mig i den her serie. Jeg skal gerne indrømme, at mit hjerte har banket en anelse hurtigere end normalt på det seneste, lyder det fra Esbjerg-træneren. 

Du har en "gammel ræv" i faget ved din side i form af Peter Gommesen. Hvad betyder hans tilstedeværelse?

- Ok, hvis jeg bliver nervøs, så bliver "Gomme" jo endnu mere nervøs i kampene. Nej, spøg til side: Peter er "heart and soul" i den her organisation, og han ved SÅ meget om alle aspekter i klubben og ligaen. Han "bløder" dansk ishockey, siger Jason Jaspers. 

Hvad betyder det at spille slutspil uden fans på lægterne?

- Man kan slet ikke beskrive, hvor meget, vi mangler fansene deroppe. Kredit til mine spillere for at prøve at skabe intensitet på bænken ved at råbe og bakke op, og indimellem er der jo lidt intensitet oppe fra tilskuerpladserne, når folk inde i hallen råber og skriger af spillet, griner Jason Jaspers. 

- Det er en frygtelig vanskelig situation for alle, og jeg synes, at alle aktører på mit hold og i ligaen gør et kæmpe stykke arbejde for at komme godt igennem den her sæson, lyder det fra Jaspers. 

 


MITCHELL BLEV TISSOT månedens spiller i februar UGENS HOLD PÅ METALLIGAEN.DK: Se hvilke seks spillere, der er med