Jesper Jensen blev dagens helt for Frederikshavn, da han med to scoringer sikrede gæsterne to point i en ganske jævnbyrdig og udramatisk kamp søndag eftermiddag.

Esbjerg Energy – Frederikshavn White Hawks 1–2 (1-0, 0-1, 0-0) 0-1

Esbjerg og Frederikshavn krydsede klinger for første gang i næste halvanden måned, da nordjyderne søndag eftermiddag gæstede Granly Hockey Arena. Da Frederikshavn snuppede en smal sejr på 2-1 i de to mandskabers første indbyrdes opgør, var det Esbjerg der havde revanche til gode denne eftermiddag.

Til dagens opgør stillede Frederikshavn uden Radek Cip, Jonas Jakobsen og Christoffer Åkesson, mens Esbjerg måtte undvære karantæneramte Jannik Christensen, Jonas Bjerrum og Victor Sand.

Målmandsduellen stod mellem Mathias Seldrup og Tadeas Galansky.

Phillip Schultz gav Esbjerg føringsmålet

Det var ganske småt med målchance i kampens indledning, der mest havde karakter af stillingskrig. Faktisk skulle man otte minutter ind i opgøret, før der for alvor var fare på færde foran et af målene. Det var her Esbjergs Philip Larsen, der var ved at slippe alene igennem, og som i samme forbindelse blev generet bagfra af Alexander Bumagin, der måtte indkassere to minutter for en hooking.

Esbjerg kunne efterfølgende rulle overtalsformationerne ud for første gang denne eftermiddag, mens Travis Brown tegnede sig for værternes eneste reelle forsøg i overtal. Desværre for vestjyderne overplacerede den canadiske back sin afslutning.

Phillip Schultz sikrede med en ihærdig arbejdsindsats Esbjerg kampens åbningsmål efter 11 minutters spil, da han selv stjal pucken fra gæsternes Christopher Holm Mulberg i midtzonen, inden han satte kursen direkte mod nordjydernes mål, hvor han sikkert eksekverede højt på Galansky. Dermed 1-0 til Esbjerg.

Hjemmeholdet greb efter scoringen kampens initiativ og med lidt held havde Jeff King fordoblet den vestjyske føring efter 14 minutter, hvor stolpen kom i vejen for en giftig afslutning fra distancen.

Gæsternes største chance i åbningsperioden tegnede Santeri Suistio sig for, da han efter 16 minutter blev spillet helt fri lige midt i slottet. Men skarpheden manglede hos den finske back, der sendte pucken forbi mål.

12 sekunder før pausesignalet fik Oliver Kjær raget Esbjergs første udvisning i kampen til sig for en tripping og Frederikshavn kunne dermed starte anden periode i overtal.

Jesper Jensen bragte balance i regnskabet

Gæsterne greb chancen tidligt i anden periode, hvor man altså var en mand i overtal. Frederikshavnerne fik sig således etableret i Esbjergs zone, hvor man fik udlignet netop som Esbjerg blev fuldtallige. Jesper Jensen tog chancen ude fra blue line og det lumske forsøg fik lov at gå hele vejen. Dermed 1-1 på tavlen.

Esbjerg fik mulighed for at slå tilbage efter fem minutters spil, da Christopher Frederiksen ved et uheld sendte sin stav i ansigtet på Phillip Schultz, og måtte indkassere en udvisning herfor. Esbjerg fik sig efterfølgende etableret i gæsternes zone, hvor især Søren Nielsen viste gode takter. Men den åbne målchance udeblev og Frederikshavn klarede frisag.

Tuomas Vartiainen tegnede sig for anden periodes største chance, da han efter 11 minutter gik forbi Jonas Wilquin, der snublede. Alene med Galansky trak Esbjergs finske forward afslutningen så længe som muligt. Vinklen blev derfor spids og Galansky formåede på en eller anden måde at holde pucken ude af nettet.

Et par minutter senere fik Travis Brown testet overliggeren bag Galansky, men ellers var det småt med højdepunkter i en relativt udramatisk anden periode.

Jesper Jensen blev matchvinder

Som det også havde været tilfældet langt hen ad vejen i de første 40 minutter, så skulle tredje periode vise sig ganske jævnbyrdig. Begge hold havde svært ved at spille sig frem til de helt åbne chancer og man måtte derfor langt hen ad vejen bero sig på afslutninger fra distancen.

Spillet bølgede noget frem og tilbage gennem de sidste 20 minutter, hvor skudstatistikken dog sagde 12-6 i Esbjergs favør. Vestjyderne tegnede sig da også for tredje periodes største målchance, da Grayson Downing efter 16 minutter blev sat perfekt op til afslutning lige midt i slottet. Men desværre for Esbjerg, så gik afslutningen lige på Galansky.

Med godt et minut tilbage gik der et sus gennem publikum i Granly Hockey Arena, da Daniel Trkulja-Olsson bragte sig i en fri position og sendte et skud på stolpen. Dommerne valgte at se situationen igennem på video, for at være helt sikre på, at pucken ikke havde krydset stregen. Det havde den ikke, og kampen skulle dermed afgøres i overtid. En disciplin, der ikke er Esbjergs livret.

Fjerde gang skulle heller ikke vise sig at blive lykkens gang for vestjyderne, der kunne se Jesper Jensen afgøre til Frederikshavns fordel, da han tog sagen i egen hånd og tog turen fra egen banehalvdel, inden han køligt satte pucken højt op i målet til 1-2.

Frederikshavn vandt dermed med samme cifre som ved de to holds første opgør i sæsonen, mens Esbjerg endnu ikke har formået at vinde en kamp, der er gået ud over 60 minutter.

HETAG HØJDEPUNKTER: Se målene fra Rødovre-Rungsted 6-3! Rødovre tog sæsonens første hjemmesejr