Kæmpeindsats af John Muse i målet, da Rødovre i grundspillets sidste kamp snuppede en overtidssejr hjemme mod Aalborg

Rødovre Mighty Bulls-Aalborg Pirates 4-3 OT (2-0, 0-0, 1-3, 1-0): Sidste spillerunde i Metal Ligaens grundspil tirsdag aften, og Rødovre fik fornøjelsen af Aalborg hjemme i Rødovre Centrum Arena. En kamp, der på forhånd pointmæssigt var helt uden betydning.

Det var imidlertid ikke til at se kampens ringe betydning. En livlig match, hvor Aalborg i den grad sad på chancerne. I store perioder var der et rent tæppebombardement af John Muse, men amerikaneren stod på hovedet i målet. Afgørelsen faldt kort inde i overtiden ved Rødovre-kaptajn Trevor Cheek, der dermed sikrede en kærkommen sejr til vestegnsmandskabet.

Der stod Aalborg på alt fra kampens begyndelse, og allerede efter to minutter kom Rødovre i undertal. Gæsterne pressede på og fik flere afslutninger ind på John Muse i Rødovre-målet uden at sende pucken hele vejen.

Aalborg fik nyt powerplay kort efter, men her var det Rødovre, som var skarpest. Oliver Kjær fandt på fremragende vis Guillaume Leclerc på offensiv blå linje, og han skøjtede alene ned og sendte pucken usvigeligt sikkert ind bag Jesper Wulff Pedersen, der havde fået chancen fra start i Aalborgs mål. Rødovres første afslutning i matchen og 1-0 efter seks minutter.

Kort efter var Brett Welychka og Phillip Schultz tæt på at øge føringen, men hjemmeholdet missede de store muligheder. Rødovre – der blandt andet var uden angrebstrioen Sass, Klarskov og Carlsen i aften – gjorde det imidlertid ikke let for sig selv. Holdet fik sin tredje udvisning efter 11 minutter, men John Muse tog sig af alt, hvad der kom flyvende.

Stik imod spil og chancer øgede Rødovre sin føring med fem minutter til pause. Phillip Schultz var hurtig over en retur tæt under mål, og så var hjemmeholdet højst overraskende foran med to mål. Og det var på blot tredje skud til de rødblusede.

En livlig periode, hvor John Muse blev spillet brandvarm på de i alt 22 skud, han tog imod fra Aalborg-spillerne.

Det var ikke til at se, at holdene ikke havde noget at spille for i aften – bortsat fra en god optakt til slutspillet. Fint tempo og fight det meste af vejen rundt. Brett Welychka havde stor chance, hvorefter Aalborg ramte stolpen. Pucken gik efterfølgende i kassen via en skøjte, og målet blev annulleret. Faktiske sekunder i arenaen.

I samme ombæring fik Aalborg overtal, men gæsterne havde i den grad svært ved at passere en stærkt spillende John Muse. Amerikaneren sprællede på livet løs i buret. Rødovre lukrerede på kontraer, og Phillip Schultz var ved at øge føringen, da han akkurat kom alene med Jesper Wulff. Pucken prellede af på ydersiden af stolpen.

Martin Højbjerg stod bag en af de mange store chancer til Aalborg. Det var næsten naturstridigt, at gæsterne endnu ikke var på måltavlen.

Med tre minutter til pause fik Rødovre sit første powerplay, og Phillip Shultz fik endnu en af sine store chancer i opgøret. Det blev ved tomålsføringen til Rødovre, der blev belejret af Aalborg i det sidste minut. John Muse med imponerende 37 redninger.

Aalborg i overtal kort inde i tredje periode, og så kom forløsningen. Thomas Spelling fyrede pucken af sted fra venstresiden, og så måtte John Muse kapitulere. 2-1 på måltavlen.

Gæsterne kom tre mod en, men Julian Jakobsens afslutning manglede kvalitet på trods af masser af plads og tid. Til gengæld var der pote for Rødovre i den anden ende. Dylan Busenius afsluttede i et powerplay, Wulff halvklarede i målet, og pucken dumpede ned over målstregen. Ny tomålsføring til hjemmeholdet med 15 minutter igen.

Rødovre med nyt overtal halvvejs i perioden, men Aalborg stod stærkt i defensiven og holdt modstanderene fra store chancer. Kort efter vendte gæsterne spillet, og Mikkel Højbjerg kunne på flot vis styre et skud i mål til 3-2. Og alt var helt åbent.

Med lidt under fem minutter igen udlignede Aalborg til 3-3 ved Jeppe Jul Korsgaard. Gæsterne havde fundet vejen forbi John Muse med tre mål på et lille kvarter. Den ordinære spilletid løb ud, og matchen skulle ud i fem ekstraminutter.

I overtiden tog Trevor Cheek sagen i egen hånd. Kaptajnen skøjtede ned gennem midten af offensiv zone og med et velplaceret skud sendte han gummiskiven højt i mål til sejr på 4-3 til Rødovre. Der var blot spillet 18 sekunder.

Sejr til Rødovre i generalprøven på slutspillet, men tyrene tillod Aalborg at afslutte hele 49 gange på en storspillende John Muse.

KVARTFINALERNE ER KLAR! TRE ÅR MERE: Lasse Bo Knudsen forlænger med Aalborg