Næsten 50-50 i fordelingen af sejre, når vi har haft en kamp 7 i Metal Ligaen

Kamp 7 har sine egne love og alt kan ske, siger man gerne i en af de meget brugte ishockeyklichéer.

Og kigger man på statistikkerne over de "Kamp 7"-kampe, der er blevet spillet gennem tiderne, synes klichéen faktisk at have sin ret. 

I hvert fald har hjemmebanefordelen ikke en frygtelig stor betydning, når de to hold stiller op til den afgørende kamp i serien. 

28 gange har man i dansk liga-regi spillet Kamp 7 og man skulle tro, at publikum i ryggen, egen is og bedste placering i grundserien ville være en yderst afgørende faktor.

MEN - blot 15 ud af gange har hjemmeholdet vundet den afgørende kamp, mens udeholdet har trukket de resterende 13 kampe hjem. 

Dermed er det altså tæt på 50-50, og uden publikum i Esbjerg i morgen, er det vel "endnu mere 50-50" end tidligere i den statistik. 

10 ud af de 28 gange har vinderholdet taget sejren med en enkelt pind, og tre gange er den syvende kamp gået i overtid.

Hvem husker ikke de legendariske finaler i 2004 (Esbjerg-AaB) og 2013 (Frederikshavn-SønderjyskE), hvor Petter Bart Hansen og Tyler Gotto afgjorde sagerne for henholdsvis Esbjerg og SønderjyskE?

I kvartfinalen i 2015/16 var Herning og Odense ude i syv kampe. Kyle Essery satte 2-1'eren og afgjorde serien hjemme i Kvik Hockey Arena i overtiden. 

Otte gange har Frederikshavn været ude i den syvende kamp - fire gange har nordjyderne vundet. 

To gange har Esbjerg og Frederikshavn været ude i syvende og afgørende kamp - begge i Frederikshavn. En sejr til hver.

Og endelig har Esbjerg fire sejre af seks mulige i de syvende kampe, som vestjyderne har deltaget i. 


Grey: Det skete en del gange, at jeg gik ned med influenza, efter vi havde tabt en hård serie Vilde Vedel: Der er ro og selvtillid i boksen