SønderjyskE-forwarden

Yannick Vedel har hidtil spillet et formidabelt slutspil, der kulminerede i den fjerde og afgørende kamp i serien mellem SønderjyskE og Herning.

Her lykkedes stort set ALT for Yannick Vedel, der scorede fire gange og stort set ikke satte en skøjte forkert i løbet af de 60 minutter.

I alt står Yannick Vedel lige nu med seks mål og en assist for SønderjysKE i slutspillet og er kun passeret af Charlie Sarault på topscorerlisten for slutspillet.

Succesen med SønderjyskE er i store træk den første i dansk ishockey, Vedel har prøvet at opleve, siden han i 2015/16 vendte hjem for at spille ishockey på dansk jord efter et par sæsoner i det nordamerikanske juniorsystem.

Nok har Vedel leveret et fornuftigt antal point (fem sæsoner ud af seks med over 20 point), men i slutspilsøjemed har han kun ramt to playin-serier med Odense, som begge blev tabt mod Herlev. Med sejren i Metal Final4 brød han sin første personlige barriere, og nu har han altså for første gang vundet en bedst af syv-serie i dansk ishockey. 

- Det har været en superfed oplevelse at spille slutspil med SønderjyskE. Der er en ro, selvtillid og tro på tingene ude i boksen, som jeg ikke har oplevet tidligere. Komme vi bagud, rører det os ikke, og vi bliver bare ved at arbejde. Vi så det, da vi var bagud 0-2 i kamp to mod Herning. Vi fortsatte bare. Der er god energi i boksen, selv om det går skævt, siger Yannick Vedel. 

Målet for ham er klart. Han skal have skrevet en guldmedalje på sit cv. 

- Selvfølgelig. Nu er vi fremme i semifinalen, og så vil man gå hele vejen. Men det bliver en krig i semifinalen, uanset om vi skal møde Rungsted eller Aalborg. De kommer også med selvtillid efter fire sejre i fire kampe og nogle hviledage. Men vi ved også, at vi kan matche samtlige andre hold og vi er i god form lige nu. Vi har haft godt af nogle hviledage, for vores program har været komprimeret op mod slutspillet, siger Yannick Vedel.

Han havde på ingen måde troet, at SønderjyskE ville "sweepe" Herning med fire sejre i fire kampe.

- Hvem havde troet det? Men jeg fornemmer, at vi fik kørt dem trætte. Vi brugte vores fjerdekæde langt mere end dem, og det giver altså pote i længden. Jeg synes også, at vi skøjtede mere og "ville mere" end dem. Samtidig betød det også en del, at Rasmus Nielsen sad ude for Herning. Han er i mine øjne deres mest skøjtestærke back. Havde han været med, var vi måske ikke kommet så nemt ned bag deres defensiv, pointerer Vedel. 

- Vi fik overraskende mange tre mod to og to mod en-muligheder, og så stod "Paddy" (Patrick Galbraith) også fremragende i hele serien. Det gjorde også en forskel, at han var på plads, når det gjaldt, konkluderer Yannick Vedel. 

 


KAMP 7-FAKTA: Hjemmeholdet har vundet i 15 ud af 28 tilfælde Rødovre-evaluering: Utilfredsstillende i grundspillet, god indstilling i slutspillet