Rundt om kampen i Kvik Hockey Arena fredag aften

Herning Blue Fox-Esbjerg Energy 1-4

Vi gentager lige Esbjergs markante skadesliste: Pochiro, Mychan, Cheek, Downing og Pistilli. Mange havde formentlig sat pengene på en klar Herning-sejr, men Esbjergs danskerbesætning viste klasse. Afbuddene betød såmænd også, at både Anders Koch og Andreas Pedersen spillede i angrebet. Måske de har en fremtid der?

Det skal også nævnes, at Herning var uden de to backer Rasmus Nielsen og Dimitri Kostromitin, der normalt udgør et solidt fundament i defensiven i det midtjyske. 

Ellers et fornuftigt tilskuertal på Kvik Hockey Arena, hvor 1723 tilskuere var mødt til matchen mellem de to gamle rivaler.

Det er dog et stykke fra "dengang" i 90'erne - en æra, som vi altid taler om, når Herning og Esbjerg tørner sammen. Der var ofte fyldt op på lægterne en times tid før kampene. Selv i grundspillet.

Dengang var der også færre kampe at se for hockeypublikummet, for som oftest mødtes holdene kun to gange hjemme og ude i turneringen, mens slutspillet var bedst af tre eller fem - og indimellem endda med puljespil i kvartfinalerne. Det var også de tider, hvor NHL var -en fremmed vare på tv-kanalerne og internettet var noget, man ikke havde tænkt på endnu.

Tilbage til nutiden, hvor Herning-træner Ben Cooper må se bekymret på et hold, der svinger op og ned i kadence.

- Vi spiller to gode perioder, men vi fandt aldrig vores bedste i tredje periode. Jeg føler, at vi brød væk fra vores spil, og synes også, at de arbejdede en lille smule hårdere end os i tredje periode, hvilket de slet ikke burde, sagde Ben Cooper til Herning Folkeblad efter kampen.

De svingende præstationer gælder i øvrigt for Esbjerg, der kom fra en elendig indsats på hjemmebane mod Herlev, hvor det blev til et nederlag på 1-4 tirsdag aften i Granly Hockey Arena.

Kunne nederlaget i går være Hernings farvel til Metal Final4? Midtjyderne står med blot 11 point i 11 kampe, og medmindre Blue Fox rammer en gigastime med 12-15 point frem til spillerunde 16, så lugter det af, at "pokalslutrunden" for anden gang på stribe bliver uden midtjysk deltagelse.

Til gengæld kan Esbjerg med 17 point for 11 kampe i den grad stadig erklære sig med i kapløbet om de fire pladser i Final4. 

 

 


Børnenes eftermiddag og bamsekast i Frøs Arena i dag Kampnoter: Rundt om Frederikshavn White Hawks-Herlev Eagles