Mere om tirsdagens kamp i Bentax Isarena

Aalborg-Herning 4-1

Aalborg Pirates er stærkt, stærkt kørende på hjemmebane i indeværende sæson. Nordjyderne har vundet samtlige seks kampe i Bentax Isarena rent i denne sæson og mangler SønderjyskE og Esbjerg på hjemmebane, inden vi rammer Final4-skillelinjen og 16 spillerunder.

Meget er sagt og skrevet om Aalborgs nye mand Thom Flodqvist, men ikke, at han faktisk ikke brugte mere end 13:18 minutter på at levere sine tre point i kampen.

Stærke Thomas Spelling er begyndt at finde formen for alvor. Den elegante herningenser, der efterhånden har været væk fra hjembyen i adskillige sæsoner, leverede et mål og to assister på 20:49 minutters spilletid.

Herning spillede ganske bredt - bortset fra et par af de unge spillere. Blue Fox-træner Ben Cooper benyttede backen Rasmus Nielsen mest af alle spillere. Den rutinerede back fik 22:45 minutter.

Nederlaget betød som bekendt, at Herning dumpede ned på sidstepladsen i tabellen. Det må være mange, mange år siden, at Blue Fox/HIK har været så langt nede på nuværende tidspunkt.

Der er ikke nedrykning i Metal Ligaen mere – og det bliver næppe heller aldrig aktuelt igen. I sæsonen 1981/82 rykkede daværende Herning IK ned, men efter en femteplads i grundspillet. Derefter tabte Herning to bedst af tre-serier i nedrykningsplayoff mod KSF og HIK, og det blev til en sensationel nedrykning.

De to følgende år rykkede Herning faktisk ikke direkte op fra den daværende 2. division. Esbjerg og Frederikshavn vandt de to kommende 2. divisioner, men i 1984/85 fusionerede man de to divisioner i en såkaldt ”tilmeldingsturnering”. Herning var med igen, vandt sølv og storhedstiden begyndte lige så stille derefter.

Tilbage til nutiden, hvor Hernings nye finne Jonne Virtanen spillede 17:46 minutter. Han leverede tre hits og to skud på mål. Han vandt halvdelen af sine faceoffs, og snuppede ligeledes en enkelt assist på Hernings mål.

2573 tilskuere var på plads i Bentax Isarena. Der er næsten altid godt besøgt i den nordjyske hovedstad.

Ærlig Nielsen: I mange kampe har modstanderens målmand været bedre Christopher Frederiksen håber på "mere landshold" og melder sig klar til fredag