Lukko Rauma på besøg i Sparekassen Danmark Isarena

Det vakte formentlig opsigt over det meste af ishockey-Europa, da Aalborg torsdag aften tog et point fra de forsvarende CHL-mestre, Tappara Tampere. 

Finnerne vandt 2-1 efter overtid, men faktisk havde det slet ikke været ufortjent, hvis Pirates havde vundet kampen. Skudstatistikken sagde 30-23 i Aalborg-favør og selv om Tappara vandt expected goals-statistikken med 3,01 mod 2,60 var der store muligheder til Aalborg i slutfasen af kampen. 

Resultatet sættes i relief af, at Tappara i går vandt 6-0 over de britiske mestre fra Belfast uden de store problemer. 

Det var netop Belfast Giants, der var på besøg hos dagens Aalborg-modstander Lukko Rauma i første spillerunde.

Her vandt Lukko med 3-1, men ikke uden et vist besvær. Det sidste mål blev scoret i tomt bur. 

Den finske klub er i Danmark måske mest husket for at have haft Philip Larsen, Frans Nielsen og Mikkel Bødker på holdet under NHL-lockouten i 2012/13-sæsonen, men Lukko er derudover et ganske konstant hold i den finske Liiga, hvor det i fjor blev til et nederlag i kvarten mod IFK Helsinki i seks kampe. 

Lukko Rauma kvalificerede sig til CHL via tredjepladsen i grundspillet og kommer med et hold, der har både stærke canadiere og svenskere på holdet og derudover en flok meget stærke finner. 

Aalborg Pirates kommer ind til dagens kamp uden Julian Jakobsen og formentlig også Kirill Kabanov. Mod Tappara gav det plads til de unge gutter i fjerdekæden, der gjorde det forrygende og viste ærgerrighed og intensitet. Et par gange var de også tæt på at bringe Aalborg foran. 

Der er næppe tvivl om, at Lukko Rauma kommer til kampen med fuld koncentration efter at have noteret sig Aalborgs resultat mod Tappara.

Kan de danske mestre overraske igen? Der er faceoff klokken 17 i Sparekassen Danmark Isarena. Kampen sendes på Viaplays platform med kompetente Dennis Søndergaard som kommentator. 

 


OPTAKT: Esbjerg Energy-Rungsted SC To skarpe Odense-perioder sikrede sejren i Herlev