Kampstart 15:00 i Granly Hockey Arena

Det kommer til at syde og boble omkring Granly Hockey Arena i eftermiddag. 

Der er altid noget helt specielt over sæsonpremieren, og det er Esbjergs første kamp, mens Rungsted allerede har været i aktion. Det blev 5-6 efter overtid mod Rødovre.

Næppe tilfredsstillende for Mark Pederson, der kommer på besøg på sin gamle hjemmebane i det vestjyske og forhåbentlig får en solid og fortjent hyldest inden slaget på isen begynder.

Han kunne fredag aften se sit mandskab vise god moral og hente op til flere Rødovre-føringer, blandt andet fra 3-5 til 5-5 i tredje periode. Omvendt var den ikke tilfredsstillende at lukke tre mål ind med en mand mindre, og seks mål imod er alt for meget i Metal Ligaen i disse dage. 

Mon ikke det bliver et lidt "taktisk strammere" Rungsted-hold, der kommer på isen i Esbjerg i dag. 

Hjemmeholdet har masser af kendte imports, der tidligere har gjort sig i Metal Ligaen og europæisk ishockey. Det er helt bevidst, siger Jason Jaspers til JydskeVestkysten før kampen. 

- Vi har til denne sæson med vilje valgt importspillere, der kender den europæiske mentalitet og frem for alt har prøvet at spille på en større bane, end man er vant til i Nordamerika. Det skal gøre det nemmere at integrere spillerne både og uden for banen, lyder det. 

Metalligaen.tv: Søren Kaster guider jer igennem kampen fra Granly Hockey Arena.

Det er også markant, at Esbjerg har sagt farvel til Jannik Christensen og Sune Hjulmand, der begge har tilbragt et halvt liv på Esbjergs ligahold. Det bliver en ny fornemmelse for Energy at stille op uden "de gamle drenge".

Hold øje med: Philip Larsen i kampform bør ende som en af ligaens bedste backer. Oskar Ôstlund i Rungsted-målet skal spille sig op i forhold til fredag. 

Det forventer vi: At Esbjerg kommer flyvende med publikum i ryggen. Gæsterne skal overleve det første pres og lykkes det, ligner det en tæt og jævnbyrdig kamp.  

Skader/karantæner: Esbjerg har første match og kommer formentlig skadesfri ud til matchen. Rungsted var i stærkeste opstilling fredag mod Rødovre.

Metalligaen.tv: Søren Kaster guider jer igennem kampen fra Granly Hockey Arena.

Historikken: Esbjerg vandt fire af seks kampe i grundserien i fjor og vandt også træningskampen tidligere på sæsonen. 

Statistikken: 17 skud imod og seks scoringer var skidt for Rungsted i fredags. Selv scorede Rungsted seks gange på 24 skud. 


Trods 2-6-nederlag: Endnu en respektabel Aalborg-indsats i CHL Kan Aalborg gøre det igen? Pirates på jagt efter ny Europa-overraskelse