To gange i historien har de rød-hvide slået de blå-gule

Danmark mod Tre Kronor.

Det er 26. gang de to mandskaber tørner sammen og tidligere har de danske løver haft et lille "svenskekompleks", som betød, at Danmark tabte de første 21 kampe mod Sverige uden stort set at være i nærheden af bare en uafgjort i ordinær tid. 

Men i foråret 2021 skete der pludselig noget stort for dansk ishockey.

Vi var i april og det var i Malmö, og pludselig førte et velspillende dansk landshold 2-0 over svenskerne, der derefter satte tryk på, tempoet op og fik udlignet. Men denne gang skulle det ikke være for svenskerne, for Nicolai Meyer afgjorde sagerne for Danmark og dansk ishockey skrev historie.

Tre uger senere stod de to mandskaber overfor hinanden igen. Denne gang ved VM-turneringen i Riga, hvor et stærkt spillende dansk mandskab i den grad udfordrede de blå-gule med aggressivt, modigt spil. Danmark vandt 3-2 ikke mindst på grund af en storspillende Nicklas Jensen, der var fuldstændig ustyrlig og scorede to gange.

Jensen er med onsdag og torsdag i Vojens og Esbjerg igen. 

I sidste sæsons forberedelseskampe vandt Sverige med 6-1 i Halmstad og dagen efter 3-2 efter straffeslag. 

Hvordan går det de kommende dage på dansk is? De tilskuere, der møder op, kan virkelig glæde sig. 

- At få Sverige på besøg på dansk is giver bare en helt speciel duft af verdensishockey. Vi håber og tror på mange mennesker i Vojens og Esbjerg. Det er to på papiret ganske stærke mandskaber, der stiller op til et par gode ishockeykampe, siger landsholdets General Manager Kim Pedersen.

Billetter til kampene:
Vojens 12. april 19:30
https://shop.ishockey.dk/da/billetter/dksve120423
Esbjerg 13. april 19:00
https://shop.ishockey.dk/da/billetter/DKSWE130423


OPTAKT: Herning Blue Fox-Esbjerg Energy White Hawks henter Gorm Topholt hjem fra Odense