Kampstart 19:30 i Kvik Hockey Arena

Herning Blue Fox havde en 3-1-føring i serien i lommen for en uge siden efter kampen i Granly Hockey Arena, som blev vundet med 3-0. Derefter er midtjyderne blevet mødt af et desperat arbejdende Esbjerg-mandskab, der på "slutspilsvis" har vundet de seneste to kampe med stor fight.

Derfor står vi altså nu for første gang i historien med en kamp syv mellem Herning og Esbjerg. 

Alt er på spil i aften i Kvik Hockey Arena og som altid i en afgørende kamp, er det næsten umuligt at forudsige, hvordan det kommer til at spænde an. Der er altid et hav af spørgsmål før sådan en match.

Kommer hjemmebanen til at betyde noget?

Bliver det første mål igen afgørende?

Hvilke individualister træder frem?

Hvilket hold er mest disciplineret?

Har Esbjerg momentum efter to sejre på stribe eller er det fuldstændig ligegyldigt?

Hvad med skaderne?

Esbjerg-træner Jason Jaspers i klubbens kampoptakt: 

- Jeg glæder mig over, at det lykkedes for os, at kæmpe marginalerne over på vores side. Vi ville gerne sikre, at kampen blev spillet på vores præmisser. Vi ønskede at sætte tempoet i kampen og det lykkedes for os. Men det bliver aldrig let mod et stærkt Herning-mandskab, siger han.

- Vi spillede klogt og disciplineret i kamp 6. Vi leverede generelt en god defensiv og lykkedes med at lukke af foran vores mål. Og det blev lettere, da vi lykkedes med at få Herning til at tage udvisningerne. Med sejren har vi ”overlevet” to matchbolde i serien og nu skal den definitivt afgøres i den 7. og sidste kamp, lyder det. 

- Vi er nu klar til kamp 7. Den tager vi skift for skift, periode for periode. Samtidigt har vi fokus på de spillere, som vi har til rådighed. Men vi håber da, at få folk tilbage allerede i morgen. Nogle er mere sandsynlige til kampen end andre. Men vi håber da stadig. Hvem må tiden vise, men vi spiller med dem vi har, lyder det fra Jason Jaspers i kampoptakten.

Herning-træner Pekka Tirkkonen til Sportherning.dk.

- Nu skal vi bruge tiden herfra og indtil kampstart 19.30 tirsdag bedst muligt. Og så skal vi ikke mindst tro på, at alt det hårde arbejde, vi har lavet hele sæsonen, er nok til at give os sejren. Vi har arbejdet målrettet og er blevet bedre og bedre gennem sæson. Et par nederlag må ikke tage den tro væk, siger han.

Skader/karantæner: Herning Blue Fox manglede Lukas Bang, Thomas Vilstrup Andersen, Lukas Lundvald og Joachim Linnet. Bare en eller to af dem - ikke mindst en Linnet i topform - vil bringe større bredde i Hernings angreb, hvilket er uhyre vigtigt. Esbjerg manglede senest Will Merchant og Travis Brown, mens Philip Larsen udgik i løbet af kampen. Det er vældig spændende, hvordan de to hold kommer på banen: Antal spillere såvel som opstilling i aften.

Hold øje med: En af de ovennævnte, Philip Larsen, spillede formidabelt i de to første perioder, inden han måtte udgå før tredje. Det skulle angiveligt være sygdom. Hans offensive kvaliteter får Esbjerg svært ved at undvære, hvis han ikke spiller. Vi bliver nødt til igen at pege på Mathias Bau hos Herning Blue Fox. Hans matchvinder-kvaliteter kan afgøre en syvende kamp. 

Det forventer vi: Hvem tør? Hvem vil? Hvem dummer sig i forhold til straffeboksen? Som ovenfor skrevet, virker det helt uforudsigeligt i aften. Herning har en fyldt arena bag sig, det giver vel 51-49 i Blue Fox-favør. 

Statistikken: Målmandsduellen er naturligvis også vigtig. Den er svinget lige så meget som serien i det hele taget. Mathias Seldrup har i serien taget 366 skud i slutspillet, mens Mac Carruth har snuppet 281 pucke i playoffs.

Historikken: Kigger vi KUN på bedst af syv-serier har Herning vundet tre serie - alle med 4-1 - mens Esbjerg har snuppet de to sidste med 4-2. Men vi taler altså om, at den seneste serie mellem de to hold blev spillet i 2016. 


HERNING ER I FINALEN efter stort comeback og From-opvisning KAN DANMARK DRILLE SVERIGE IGEN?