Mathias From indtog Kvik Hockey Arena og førte an i et sindsoprivende comeback der havde nordjyden som oplægger i alle fem scoringer.

Herning Blue Fox - Esbjerg Energy: 5-2 (2-2)(2-0)(1-0)

Det kan, og har altid kunnet, noget helt specielt. Kamp 7. Tilsæt Herning og Esbjerg. Lukas Bang, Joachim Linnet og Philip Larsen der pure nægtede ikke at gå på isen efter at have været ude i hele eller noget af kamp seks. Kvik Hockey Arena var indhyllet i de perfekte rammer og endelig skulle det hele afgøres.

Tilfør så det første mål efter kun 30 sekunder. Oliver Kjær var over en løs puck og kunne uden problemer sende Esbjerg-hjørnet i ekstase, da han sendte pucken i mål.

Hvis Esbjerg havde momentum inden kampen, var det ikke ordet for den nuværende situation på isen. Et tidligt powerplay fulgte til vestjyderne og temperaturen steg yderligere et par grader i målfeltet hos Mac Carruth.

Pucken hoppede og dansede foran den amerikanske keeper, der fortsatte med det vaklende spil, der har kendetegnet ham i store dele af slutspillet.

Alt rullede for Esbjerg og det var også naturligt at vestjyderne fordoblede føringen. Simpelt spil gav Søren Nielsen masser af tid og plads, og han fandt Grayson Downing, der med baghånden stødte pucken i mål.

Skrækkelig start for Herning der nu havde én sidste chance for at fremvise den vinder-mentalitet man internt på holdet havde rost netop i denne sæson.

Spillerne var i hvert fald med al tydelighed rystet helt ind i de inderste lemmer, og det at sætte to pasninger sammen syntes en for stor opgave for Blue Fox.

Og så skete det. Ud af ingenting fandt Mathias From bladet på Phil Marinaccio, og han styrede pucken uimodståeligt ind bag Mathias Seldrup. 1-2. En midtjysk lysstråle fandt vej ind mellem sprækkerne på Kvik Hockey Arena.

Rutinerede Jannik Christensen sluttede perioden af med en nævefight med Mathias Bau og begge røg ud.

Det gav plads til Mathias From, der er ligaens måske bedste spiller når der er ekstra plads på isen. Han legede kispus med de vestjyske backs, og serverede til sidst pucken for Kevin Tansey, der sendte udligningen på måltavlen.

2-2 efter 20 minutter.

From-show

Den nok mest vanvittige periode i dette års slutspil var netop spillet, og spørgsmålet var nu hvad der skete i de to omklædningsrum. Pekka Tirkkonen måtte opfordre til at gribe ud efter momentum og smide nerverne, mens Jason Jaspers vel skulle fremhæve at Esbjerg med lethed dominerede store dele af første periode.

Spillerne havde svarene og kom nu tilbage på isen for at indvie os andre.

Mathias From fortsatte sit ejerskab over isen og voldte igen store problemer for Seldrup og Co. Perlini bragede pucken forbi mål og Tristan Pomerleau tvang Seldrup ud i endnu en redning.

Rollerne var i den grad byttet om, og Esbjerg fremstod nu som det pressede og deraf passive hold.

Det ene angreb efter det andet bølgede ned mod Mathias Seldrup, der skal roses for at steppe op da hans hold behøvede det mest. Han kunne dog intet stille op da Phil Marinaccio hamrede et skud mod kassen som Miska Humaloja styrede ind i netmaskerne. Herning havde nu vendt 0-2 til 3-2 og tre point til Mathias From.

Og Mathias From var kun lige begyndt. Endnu engang kørte han i ensom majestæt rundt i Esbjerg-zonen og smed pucken på mål. Den burde Seldrup have holdt, men pucken lå bag ham og Phil Marinaccio var ikke sen til at takke for tilbuddet.

En livline var hvad Esbjerg nu havde brug for, og en udvisning til Jonathan Racine var måske en invitation tilbage i kampen. Herning afviste gæsterne og sluttede anden periode af i powerplay og noget der bedst kunne kategoriseres som fuld kontrol.

Skudstatistikken sagde i øvrigt 22-6 til Herning i denne periode.

Midtjyske finale-drømme

Hvis man kan tale om at have bolden i egne hænder, så måtte situationen inden tredje periode være definitionen for hjemmeholdet. Fortsatte Herning med at spille ishockey var det næsten umuligt at se Esbjerg komme tilbage i denne kamp. Stillede man sig omvendt tilbage, har netop Esbjerg alle værktøjerne til at vende kampen på ny.

Herning åbnede altså den sidste periode i powerplay, men det fik hjemmeholdet absolut intet ud af. Nedtællingen var dog begyndt og det var stadig op til Esbjerg at ændre tingenes tilstand.

En ny udvisning gjorde ikke missionen lettere for vestjyderne, men præsenterede omvendt en chance for Blue Fox til at cementere sejren. Og Herning gjorde netop dette.

På dette tidspunkt undrede det ikke én eneste på lægterne at Mathias From var manden bag. Pasningen lå præcist på bladet, og Andris Dzerins styrede let pucken i mål til 5-2.

From kom få minutter senere tilbage på isen og denne gang spredte han ud af sukkerpasningerne til Marinaccio der dog peb afslutningen forbi fjerneste stolpe.

Mads Christensen var kort efter også tæt på efter en fejl i egen zone, men Seldrup bevarede den rest af håb de måtte have på bænken foran Jaspers.

Miska Humaloja brændte lidt senere en kort friløber, og Blue Fox var stadig tættere end Esbjerg på at score kampens næste mål.

Ud af det blå blev det så pludselig vildt nede foran Carruth. Amerikaneren så ikke skyggen af skuddet fra hverken Juuso Walli eller Casey Gilling. Indenfor ti sekunder måtte han takke for både stolpe og overligger.

Seldrup strøg på bænken med mere end tre minutter tilbage på klokken i en sidste desperat, ultimativ satsning. Herning-spillerne blokkede flere skud end Carruth måtte redde, og hallen rejste sig i stående ovation over hvad Blue Fox havde præsteret.

Aalborg Pirates står klar både veludhvilede, skadesfri og med et udsolgt Gigantium, og Herning har tre dage til at gøre sig klar.

Et brag af en semifinale sluttede i aften, og et brag af en finale venter mellem grundspillets nummer et og to.

DAVID MADSEN bekræftet - til SønderjyskE på etårig aftale OPTAKT: Herning Blue Fox-Esbjerg Energy