Danmark møder Canada i 16:20-kampen ved VM i Tjekkiet

Alt taler selvfølgelig for canadisk sejr i eftermiddag.

Canadas mandskab er fyldt med NHL-spillere - en række af de rigtig markante, endda. Og fremtidens superstjerne, Connor Bedard, er også med og scorede endda to gange, da Canada i går slog Storbritannien med 4-2.

Det var naturligvis en pligtsejr for canadierne, der tydeligvis havde regnet med tre point og næsten ikke kunne smile, når de scorede. Briterne var selvfølgelig spillet ned i perioder, men slet ikke så meget, som man nok havde regnet med forinden.

Undervurderede canadierne Storbritannien? Selvfølgelig gjorde de det?

Undervurderer Canada Danmark i dag? Selvfølgelig gør de det.

Og det er en af Danmarks chancer. Hvis canadierne ikke rigtig er i trit og udviser samme lidt ligegyldige indstilling som i går mod Storbritannien, så er danskerne et hold, der kommer med så stor optimisme og selvtillid efter kampen i går, at det sagtens kan lykkes at score det første mål i kampen. Briterne gjorde det i går - endda to gange, men det første blev annulleret. Og tænk nu, hvis briterne eksempelvis havde ført med 2-0 efter første periode. Så var canadierne måske gået lidt i panik.

Danmark åbnede på glimrende vis i går mod Østrig. Dichow solid i målet, backerne og forsvarszonen stod i store træk, som den skulle, og fremme var angriberne vågne og Joachim Blichfeld viste, hvorfor han har været på kanten til en NHL-karriere. Hans skud og målfarlighed er ganske enkelt formidabel.

I perioder af kampen pressede de rød-hvide med optimisme, aggressivitet og spilleglæde, og skal selvfølgelig gå på isen med troen på, at storfavoritterne kan rystes. Uden at have et statistisk bevis, fornemmer undertegnede, at overraskelserne i VM-turneringerne også ofte sker i de første kampe i turneringen.

Kampstart 16:20 i Prag, optakt 16:00 på TV3 Plus og Viaplay. Dennis Søndergaard og Olaf Eller kommenterer.

MATHIAS FROM skifter til Klagenfurt 5-1: KNIVSKARPE DANSKERE i stærk åbning mod Østrig