Rødovre snuppede to point mod Herlev, og de to naboer har dermed mødt hinanden for sidste gang i denne sæson

Rødovre Mighty Bulls-Herlev Eagles 3-2 (2-0, 0-2, 0-0, 1-0): Lokalderby onsdag aften i Rødovre Centrum Arena, hvor hjemmeholdet skulle forsøge at drille naboerne, der om ikke ret længe går ind til slutspillet i Metal Ligaen.

Rødovre førte, Herlev hentede, inden der udbrød stillingskrig i tredje periode. I overtiden sørgede Jonatan Nielsen for, at Rødovre snuppede to point. Han kanonerede pucken i kassen til stor begejstring for det unge Rødovre-mandskab, der går på sommerferie i næste uge.

Kampen var blot 33 sekunder gammel, da Brady Vail sendte Rødovre foran 1-0. Hjemmeholdet fik presset Herlev-forsvaret, og så var kampen ellers i gang.

Rødovres unge spillere viste sig frem fra første færd, og Tristan Petersen og Christopher Rübenach havde ganske fine muligheder på Lukas Horák i Herlev-målet.

Rødovre havde haft det største initiativ i første halvdel af perioden, mens Herlev mest levede på kontraer. Overordnet set dog en ret rodet affære, hvor begge mandskaber kæmpede med at få spillet til at flyde.

Med fem minutter igen faldt første powerplay, og det var Rødovre, der skulle forsøge sig. De rødblusede fik dog intet ud af de to minutter. I den modsatte ende var der en god mulighed til Ziga Pesut kort efter, men Dennis Saikkonen var klar i Rødovres mål.

Med 12 sekunder til pause øgede Rødovre til 2-0 – og målet endnu engang signeret Brady Vail. Han var igen klar, da det gjaldt, og satte pucken sikkert ind bag Lukas Horák. Perfekt udgang på første periode for Rødovre, mens gæsterne havde fået en kold klud i ansigtet.

Herlev fik et lille overtag ind i anden periode med flere gode chancer på Dennis Saikkonen. Den sidste farlighed manglede dog fra de unge spillere. I den modsatte ende havde Christopher Rübenach en stor chance, da han kom af sted efter et Herlev-koks. Afslutningen sad dog lige på Lukas Horák.

Halvvejs i perioden havde Luis Blak Olsen et sammenstød med Saikkonen, der måtte kortvarigt til tælling.

Begge hold kom frem til afslutninger, men der var langt imellem de helt åbne muligheder. En stor arbejdsindsats var dog kendetegnende for begge mandskaber. Masser af istid til de mange unge spillere på begge hold.

Herlev fik profit af de mange skudforsøg i anden periode, da Niklas Tikkinen reducerede til 2-1 med fem minutter til pause. Skud ude fra, der gik hele vejen ind i netmaskerne bag Saikkonen.

Mens Rødovre gjorde det i første periode, var det Herlevs tur til at score kort før afslutningen på en periode. Det var Matthias Asperup, der fik pucken i mål på en afretning, og Dennis Saikkonen var prisgivet. 2-2 inden de sidste 20 minutter.

Rødovre i overtal kort inde i tredje periode, men Herlev lukkede fint ned for hjemmeholdet. Første halvdel af perioden bød ikke på det helt store; der var stillingskrig på isen med et lille spillemæssigt overtag til Herlev.

Resten af perioden var ganske lige på isen, og vinderen skulle dermed findes i overtid. Her blev Herlev ramt af en udvisning efter to minutter, og så faldt afgørelsen. Det var Jonatan Nielsen, der med noget af et drøn sendte pucken ind bag Lukas Horák, der i frustration knækkede sin stav i tre dele.

To point til Rødovre og ét til Herlev efter en kamp, der ikke vil gå over i historien med poleret spil. Dog gode arbejdsindsatser fra begge hold, der således trak matchen helt ud i overtid.