SønderjyskE's nyeste mand blev dobbelt målscorer

SønderjyskE-Aalborg Pirates 3-2 (1-0, 2-1, 0-1) Det var nummer to mod nummer et i ligaen i aften i Frøs Arena. Hjemmeholdet manglede blandt andet formstærke Matt Salhany og Mads Eller, mens man hos udeholdet noterede sig at navne som Patrick Bjorkstrand, Charlie Curti, Martin Højbjerg og Kirill Kabanov var streget fra holdkortet.

Værterne fulgte flot op på gårsdagens sejr i Esbjerg, og sikrede sig alle tre point efter en kamp, hvor ligaens duks fra Aalborg nøgternt set var heldige med stadig at være inden for rækkevidde af point i kampens absolutte slutfase.

Amerikanske Alex Rauter har haft en svær start hos SønderjyskE, men i aften checkede Rauter ind og blev for øjnene af små 1600 tilskuere matchvinder med sine to scoringer og sin hidtil klart bedste match for de lyseblå.

Det var et toptændt hjemmehold, der sad på første periode straks fra start. Allerede i matchens spæde begyndelse, kom Mathias Borring afsted på en break away, men den unge forward har ikke tur i den pt og brændte på George Sørensen.

Kort efter var det Brendan Harms med en firsttimer, som George Sørensen tog sig af med en aldeles glimrende sideforflytning. SønderjyskE tromlede bare på og virkede i overdådigt spillehumør. En løs puck opfangede Mikkel Jensen og så var det hans tur til at stå overfor George Sørensen i en mand til mand duel. Endnu engang blev det med Sørensen som vinderen af duellen.

Alt dette skete inden for de første fem minutter af matchen. Jo der var fart over feltet i Vojens. Julian Jakobsen var første mand fra gæsterne til at forsøge sig, men også Patrick Galbraith var vågen og afværgede den nærgående afslutning fra udeholdets kaptajn. Efter godt seks minutter røg Alex Rauter så til afkøling og gæsterne fik muligheden i power play. Det blev dog ikke for alvor farligt.

Netop som sønderjyderne blev fuldtallige, fandt Mike Szmatula med en præcis pasning Alex Rauter, der direkte fra straffeboksen fik en break away. Og den lange amerikaner fik til egen og hjemmeholdets store glæde sendt pucken ind bag Sørensen til en mere end fortjent føring.

Første scoring af Rauter efter skiftet til SønderjyskE.

Målet fik ikke hjemmeholdet til at sætte tempoet ned. Tværtimod. Man fortsatte angrebene mod Aalborgs mål, og Steffen Frank fik periodens fjerde friløber.

George Sørensen hev endnu en redning ud af ærmet og var ene og alene manden, der sørgede for, at gæsterne fortsat var med i kampen efter tyve hæsblæsende minutter. Aalborg kom lidt bedre ind til anden periode, men det var stadig hjemmeholdet, der bestemte på isen. Gæsterne fik dog en fin mulighed for at melde sig ind i kampen, da Alex Rauter for anden gang denne aften måtte en tur i straffeboksen.

Det blev imidlertid et kortvarigt overtal, da Georg Sørensen kort efter blev idømt to minutter for forsinkelse af spillet. Værterne lurede konstant på chancen, og keeper Galbraith var snarrådig, da Pirates sendte pucken dybt og skøjtede til udskiftning.

Den rutinerede keeper sendte hurtigt pucken frem til Martin Eskildsen, der prompte serverede skiven for Steffen Frank, der dermed for anden gang denne aften fik en friløber mod Georg Sørensens mål.

Og denne gang var det Frank, der vandt duellen og køligt sendte sønderjyderne op med to. To minutter senere var der påny power play til udeholdet. Denne gang var der større pres på hjemmeholdets mål, men man klarede ikke desto mindre frisag. Pirates fortsatte dog presset i sekunderne efter udvisningen og Patrick Galbraith fik med en akrobatisk manøvre sendt pucken op og ramme nettet bag mål, lignede det.

SønderjyskE appellerede for et spilstop, men dommerne lod spillet fortsætte og gæsterne forsøgte endnu en afslutning. Den helkiksede og istedet løb Cam Brown kontra.

I første omgang mislykkedes pasningen til Alex Rauter, men i anden omgang nåede den igennem og Rauter kvitterede med sin anden scoring, 3-0. Og nu protesterede Aalborg så forgæves over situationen, hvor Galbraith tilsyneladende havde manøvreret pucken op i nettet bag mål kort forinden.

Gæsterne kom bedre med i periodens sidste halvdel, hvor først Johan Skinnars og minuttet senere Thomas Spelling var tæt på at sætte reduceringen. Og med fem minutter til pause, lykkedes det så udeholdet at komme på måltavlen. Victor Panelin Borg fra en spids vinkel med et ikke specielt hårdt trækskud sendte via Galbraiths skulder pucken i kassen. Et mål der uden tvivl vil ærgre Patrick Galbraith.

Hjemmeholdet lod sig ikke gå på af reduceringen og Steffen Frank fik en stor chance for atter at bringe hjemmeholdet foran med tre, men Georg Sørensen var hurtig og dygtig med gribehandsken.

Med ti sekunder igen, blev der så tumult foran Sørensens mål. Brendan Harms og Panelin Borg røg til afkøling, mens Jeppe Juel Korsgaard slap ustraffet for at slynge Harms i isen med et bryder-greb.

Mike Szmatula indledte tredje periode med en kvik lille dribletur, hvor han elegant chippede pucken over Aalborg-backens stav, men Sørensen fik med det yderste reddet den ellers finurlige afslutning.

Aalborg forsøgte herefter at sætte jagten ind på point, og Anders Koch var da også tæt på at hamre endnu en reducering ind et par minutter inde i perioden. Sønderjydernes dominans var ikke helt så udtalt længere, men værterne virkede alligevel til at være i kontrol.

Og da Lasse Bo Knudsen tog en udvisning i offensiv zone, var Brendan Harms tæt på at lukke kampen. Hjemmeholdet byggede videre på momentum efter overtalsspillet og Martin Eskildsen hamrede skiven snert forbi venstre opstander.

Brendan Harms spillede en stor kamp og erobrede skiftet efter i et hidsigt arbejdsraseri pucken kort før blå linje.

Canadieren fik sig slidt fri ind over blå linje og serverede pucken for Cam Brown, der alene med George Sørensen trak gummiskiven over i baghånden, men Sørensen fik flot lukket med venstre benskinne. Stærkt keeperarbejde.

Det lignede en afgørelse, da en på aftenen til tider overgearet Jeppe Juel Korsgaard fik to minutter for dårlig opførsel med under fem minutter tilbage. Men da Steffen Frank et lille minut senere også måtte et smut i skammekrogen, gav det i stedet spil fire mod fire og kort efter power play til gæsterne.

Pirates erstattede Georg Sørensen med en sjette markspiller og det brændte på for hjemmeholdet i seks mod fire.

Thomas Spelling havde et drøn, mange havde set ryge i maskerne, men opstander og Galbraith i skøn forening fik afværget. Steffen Frank kom ind fra boksen og fik en gigant chance for at lukke kampen i tom kasse, men forfejlede og istedet kunne Aalborg igen trække keeperen og spille seks mod fem. Og her slog Piraterne til.

Det så overraskende let ud, da Mikkel Højbjerg havde sidste stav på skiven og med lidt over et minut igen var pointene pludselig inden for rækkevidde for nordjyderne. Atter engang satsede man uden keeper og endnu engang brændte det voldsomt på og lignede panik før lukketid foran Galbraiths mål.

Pucken dansede omkring stregen, men slutteligt fik Mathias Borring den bugseret ud og tiden løb af klokken. 3-2 sejr til sønderjyderne, der dermed forsvarer deres øjeblikkelige andenplads i tabellen og definitivt sikrede sig en top 3 plads. Sejren var ved at komme i fare til sidst, men at SønderjyskE kørte alle tre point i garagen var fuldt fortjent efter en match, hvor sønderjyderne ganske enkelt var bedre på dagen end Aalborg Pirates.

Kun sønderjysk uskarphed kombineret med en blændende Georg Sørensen i gæsternes mål , gjorde at matchen ikke endte med klarere sejrscifre. Aalborg tager et nederlag med som optakt til Continental Cup finalestævnet på hjemmebane, men med et par spillere ekstra tilbage på holdkortet, vil nordjyderne uden tvivl række hårdt ud efter klubbens første internationale titel i weekenden.

Kanondrøn sikrede Rødovre bonuspointet mod lokalrivaler Frederikshavn i tekniske problemer på og udenfor isen