"Heart and Soul", siger Esbjerg-træner Jaspers om sin kaptajn

Også i den kommende sæson repræsenterer den 28-årige back Jannik Lyhne Christensen Esbjerg Energy i den danske Metal Liga.

Det skriver Esbjerg Energy i en pressemeddelelse her til morgen, hvor holdets kaptajn præsenteres således: 

- Jannik Christensen tilfører Esbjerg-holdet, hvad man på engelsk kan kalde ”heart and soul”. Han har et stort hjerte og er med til at give holdets dets sjæl. Da en skade ramte ham i slutningen af sidste sæson, fik vi syn for hvad hans fysiske og engagerede spillestil betyder for holdet, forklarer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

Den 185 cm høje back har spillet 12 sæsoner i den bedste danske liga og har 499 gange trukket Esbjerg-trøjen over hovedet.

- Han er lidt som en viking. Han er modig, kæmper for holdet og står gerne op for en holdkammerat. Det er positivt, men det skal heller ikke være en hemmelighed, at vi også er bevidste om, at det store hjerte for holdet og for klubben skal kontrolleres. Også her er Jannik blevet dygtigere, fortsætter den 40-årige canadier.

- Vi arbejder meget på holdet med at kontrollere spændingsniveauet på isen. Med at vi skal kontrollere situationerne og agere, frem for at modstanderen får os til at reagere. Vi skal være i kontrol og det taler vi selvfølgelig om.

Jannik Christensen spillede sæsonen 2010/2011 for svenske Frølunda, hvor det blev til 2 kampe i den bedste svenske række og 41 kampe i den bedste svenske U20-række.

- Det er altid en fordel at have hentet erfaringer andre steder fra. Ishockey spilles forskelligt i Sverige, Nordamerika og Danmark. Han har hentet erfaringer fra de forskellige ligaer, og dem videregiver han gerne til mindre erfarne holdkammerater, understreger Energy-coachen.

I sæsonen 2014-2015 spillede Jannik Christensen i den nordamerikanske liga ECHL. Her spillede han 63 kampe, scorede et enkelt mål og blev noteret for 14 point.

- Jannik er dygtig til at passe på sig selv og sin krop mellem kampene.  Han er i god form og arbejder målbevidst med det fysiske. Det skal han have stor ros og kredit for.

- Han er en god rollemodel for de yngre spillere og lærer gerne fra sig. Og så formår han at finde balancen mellem arbejde og ishockey og samtidigt udfylde rollen som familiefar, slutter Jason Jaspers.  

Jannik Christensen er noteret for to danske mesterskaber og er i besiddelse af en sølv- og en bronzemedalje. Samtidigt har vestjyden spillet U18- og U20-slutrunder. I 2012 var Jannik Christensen kaptajn på U20-landsholdet og har også båret ”C”et på brystet af en Energy-trøje.


VIDEO: Pekka Tirkkonen siger goddag til BLUE FOX TV RØNDBJERG OG CRACKNELL DOMINERER AHL-divisionsfinale