Kaptajn Jesper Jensen var den store nydelse, da han og resten af de hvide høge tog fortjent sejr over de danske mestre

Frederikshavn White Hawks – Rungsted Seier Capital 3-1 (2-0, 1-1, 0-0)

Det blev til en fuldt fortjent sejr til White Hawks i aftenens sene match, da de danske mestre fra Rungsted blev dukket i det nordlige Danmark. Sejren var helt på sin plads, og White Hawks erobrede tre vigtige Final 4 point.

Vendelboerne havde også noget at betale tilbage til publikum, efter lørdagens blamage på hjemmebane mod Herning. De kom ud til sæsonens anden hjemmekamp som lyn og torden, og et højt tempo blev lagt fra dagen. Det kom til chancer, dog ikke inden for målrammen, men de viste at lørdagens opgør var en fejltagelse.

Fuldt fortjent kunne høgene skøjte til pause med en to-måls føring, og de levnede ikke særlig meget plads til et Rungsted mandskab, der så ud til at være mærket af den lange bustur gennem et stormfuldt Danmark.

Efter små seks minutter blev Oliver Anker spillet fri, og han skøjtede forbi en Rungsted back, og sendte pucken med baghånden ind bag Kolppanen i gæsternes bur. Det blev også 2-0 til hjemmeholdet, da Christopher Frederiksen med små tre minutter igen tog sagen i egen hånd, skøjtede bag mål, og med en perfekt pasning, fandt han Lucas Andersen. Den slags chancer misbruger Lucas Andersen ikke for tiden, og Metal Ligaens brandvarme målscorer slog til igen.

Det sene tidspunkt taget i betragtning, så var der rigtig god stemning i Nordjyske Bank Arena. Hjemmeholdets fans havde tilgivet spillerne det pauvre indsats i lørdags, og de bar holdet frem i en fornem kulisse. Det skal i øvrigt lige nævnes, at Rungsted havde fem supportere på plads i Frederikshavn denne torsdag aften. Herfra skal der lyde en kæmpe respekt!

Billedet var nogenlunde det samme i anden periode, om end gæsterne trods alt kom lidt mere med, og bestemt heller ikke var ufarlige foran Galansky. Dog var vendelboerne stadig toneangivende, og de spillede vel sæsonens bedste kamp indtil videre.

Et powerplay kunne gøre det til 3-0, men her svigtede høgene. I stedet slog Rungsted kontra, og Frederik Bjerrum udnyttede perfekt Daniel Madsens oplæg, og så var det 2-1 i stedet for. Frederik Bjerrum, med en fortid i Frederikshavn, har en evne til at stå de rigtige steder, og det gjorde han igen i aften.

Kaptajnen for høgene, landsholdsspiller Jesper Jensen, har været lidt udskældt siden sæsonstarten. Fansene har ikke ment han har leveret det man kunne forvente af en spiller med hans cv, men i aften tog han så gruelig revanche.

Han gik forrest, og førte hjemmeholdet til det ene angreb efter det andet. Pucken klistret på staven, var han ustyrlig i aftenens opgør, og derfor også fuldt fortjent, at det var ham der gjorde det til 3-1. Piroutek og Nikolaj Krag lavede forarbejdet, og Jesper Jensen trykkede af, så Kolppanen først så pucken da den lå bag ham.

Begge hold havde mulighed i powerplay mod slutningen af perioden, men der kom ikke flere scoringer i de midterste tyve minutter. Perioden sluttede med et voldsomt Rungsted raseri i boksen, hvor både Erik Hjalmarsson og Flemming Green var oppe at køre mod dommerne.

Man forstod dem, for de blev snydt for et powerplay til at begynde med i tredje periode, da White Hawks var for mange spillere på isen som perioden udløb. Hjalmarssons udbrud har vi set før, men når ellers så rolige Flemming Green begynder at hæve stemmen, så ved man han har en sag. Skidt dommerarbejde i den situation, og forståelige Rungsted frustrationer at tage med i omklædningsrummet.

Godt 1000 tilskuere til sen torsdagskamp var vel acceptabelt i Vendsyssel, og Nordjyske Bank Arena gyngede med kanon stemning, hvor fansene var meget tilfredse med det de så på isen fra de lokale helte. Det kunne de også roligt være, for det var White Hawks bedste kamp i sæsonen.

Det var Rungsted mest på pucken i tredje periode, men hjemmeholdet krigede som en gal. Et boxplay med fem minutter igen blev flot afværget, og Galansky havde en stor redning, inden høgene igen blev fuldtallige.

Gæsterne tog Kollpanen ud mod slutningen, men det gav ikke gevinst, og Jari Pasanens tropper kunne lade sig hylde af fansene efter opgøret.

Herlevs lynscoringer sænkede Odense OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Rungsted Seier Capital