Turen til Europa fik Currans karriere til at blomstre igen

Kodie Curran skrev for nylig kontrakt med Anaheim Ducks. Den stærke canadier er gået en helt utraditionel vej ind i verdens største liga, hvor han først som 30-årig har fået sin drøm opfyldt efter en række forrygende sæsoner i Europa. Den første af slagsen var i 2015/16, hvor han spillede en fremragende sæson i Esbjerg Energy, der endte med et DM-guld. 

Skiftet kom efter at han var kørt fast i det nordamerikanske system, hvor han kørte op og ned i New York Rangers-systemet og rutsjede mellem Hartford i AHL og Greenville i ECHL. 

- Jeg havde tabt en smule af min passion for spillet. Noget af mit "drive" og min motivation var væk. Jeg var ikke et godt sted i karrieren og ishockeyen var blevet mere business end glæde. Og jeg ville finde glæden tilbage. Og den kan man finde i Europa. Du kan bare spørge enhver spillere, der har været derovre, siger Kodie Curran i et interview med The Athletic. Derefter landede han altså i Esbjerg. 

- Vores intro, når vi skulle ud på isen var utrolig. Vi skulle vente udenfor, inden vi gik ind og sommetider regnede det. Det er gode minder, og tiden i Esbjerg hjalp med at sætte alting i perspektiv, siger Curran. 

Resten er historie. 

Derefter blev Curran hentet til norske Storhamar, hvor Curran nærmest gik pointamok og ene mand dominerede den norske liga. Han blev mester med Storhamar Dragons og lavede vanvittige 29 point i 14 kampe i slutspillet. Det havde for længst fået større klubber til at interessere sig for ham, og han skiftede til svenske Rögle i SHL. 

Her fik han kritik i begyndelsen i de svenske ishockeymedier, men den forstummede, som sæsonen 2018/19 skred frem. I den netop afsluttede sæson fortsatte Curran med at levere varen. For nylig fik han guldhjelmen i Sverige - kåret af spillerkollegerne i SHL - og i blev kåret til både årets spiller og årets back ved SHL Awards. Han nåede vilde 49 point i 48 kampe for Rögle i grundspillet, men fik desværre ikke lejlighed til at afprøve sig i slutspillet i SHL.

 


U-landsholdene: Åkesson og Staal blandt de nye i trænertrupperne "Gentofte-sagen": Ligaforeningen bakker Licensudvalgets arbejde op