Fremtiden er uvis for Deutsche Eishockey Liga og dermed også de to danskere, der ellers var klar til et udlandseventyr

Niklas Andersen fra Esbjerg Energy og Anders Krogsgaard, Aalborg Pirates - med hockeyopdragelse i Esbjerg - var to af de danske profiler i fjor i Metal Ligaen. Begge leverede så godt, at de spillede sig til en kontrakt i Deutsche Eishockey Liga (DEL) med Fischtown Pinguins i Bremerhaven. 

Et regulært drømmescenarie for de to spillere, der dermed kunne prøve sig af i en større liga i en klub, der gennemgående har aftaget mange spillere fra Metal Ligaen. 

Men så kom coronaen, og den har foreløbig udsat DEL-starten til 13. november. 

De seneste udmeldinger fra den tyske regering omkring store forsamlinger var til gengæld ikke alt for gode, set med ishockeyens perspektiver. Bundeskansler Merkel meddelte nemlig, at man ikke skulle regne med tilskuere til sport før efter årsskiftet, og dermed blev DEL-klubberne kastet ind i en ny situation at forholde sig til. 

Situationen forvirres yderligere af, at de enkelte "Bundesländer" arbejder med eget reglement, og nu er hele DEL-sæsonen tilsyneladende i fare, skriver JydskeVestkysten, der har talt med Anders Krogsgaard, der foreløbig hænger ud i Danmark indtil sin planlagte mødedato i Tyskland, som foreløbig er 1. oktober.

Men holder det?

- De har sagt, at hvis sæsonen ikke kan genoptages senest 19. december, bliver den helt aflyst. Så kan vi simpelthen ikke nå at afvikle turneringen, fordi de holder fast i, at alle 52 kampe skal spilles. Det værste mareridt for os er jo, at sæsonen ikke kommer i gang, så aner hverken Niklas eller jeg, hvor vi står, fortæller Anders Krogsgaard til JydskeVestkysten. 

I de tyske ishockeymedier diskuteres situationen dagligt. Eksempelvis har to af DEL's tyske profiler, Wolfsburgs kaptajn Sebastian Furchner og formanden for den tyske spillerforening, Moritz Müller (Köln) opfordret til, at turneringen sættes i gang - selv om det er for tomme tribuner. 

- Man skal sørge for at holde ishockeyen i live, lyder argumentet. 

Inden længe træffes en beslutning i DEL-ledelsen om den kommende sæson. 

Yderligere fem danske spillere: Emil Kristensen (Schwenningen), Nicholas B. Jensen (Düsseldorf), Mathias From (Düsseldorf), Frederik Storm (Ingolstadt) og Phillip Bruggisser (Wolfsburg) har kontrakt i DEL for den kommende sæson. 


Redaktørens klumme: Den STORE uvished hersker i verdensishockeyen DE AKTIVES TOP 20: Spelling topper foran....?