De forsvarende mestre snuppede sæsonens første "tre-pointer" i Gigantium Isarena

Aalborg Pirates - Rungsted Seier Capital 3-4 (1-1, 2-2, 0-1) Det var tiltrængt for Rungsted Seier Capital. Endelig fik de danske mestre den første sejr i ordinær spilletid i sæsonen og lever dermed stadig i håbet om at komme med i Metal Final4.

Der var debut og mål til ungarske Donat Szita for Rungsted, der stillede uden Hetta, Hardt og Gustafsson, men til gengæld var Mattias Persson tilbage på holdkortet for nordsjællænderne.

Aalborgs cheftræner Garth Murray stillde med samme hold, der i fredags havde besejret Esbjerg Energy med 5-4 efter straffeslag. Det var en trup uden forwards Kirill Kabanov og Emil Marcussen samt reservemålmand, Frederik Søgaard.

Det var en meget rodet første periode, hvor der var masser af fejl i begge ender af isen. Chancerne var få til begge hold. Aalborg fik kampens første powerplay, men fik ikke sat spillet op. Anders Koch slog efter pucken, men missede den, og så kunne André Pison Stærmose komme alene mod George Sørensen og satte pucken sikkert i nettet.

Derefter overtog Rungsted store dele af spillet, og det var også Rungsted, der i flere omgange var tættest på at score yderligere i perioden. Desværre for Rungsted resulterede gæsternes første powerplay i et mål til Aalborg, da Julian Jakobsen opsnappede pucken, kom af sted og scorede.

1-1 efter 1. periode, hvor det var Aalborg, der havde skuddene, men det var Rungsted, der virkede farligst.

Masser af fejl

Rungsted scorede anden periodes første mål, da Rungsteds nye ungarske forward, Donat Szita, skovlede pucken mod mål og i nettet via Nikolaj Carstensen, der rodede rundt på isen og ind i mål. Dommerne skulle lige tjekke det igennem på video først, men målet stod.

Kort efter var det Aalborg, der bragte balance i regnskabet, da Pierre-Olivier Morin opsnappede pucken i offensiv zone, hvor han smed den til Stephen Anderson, der bare skulle sætte staven på den og udligne til 2-2.

Det var med til at give et boost for Aalborg, der forsøgte mere, og det gav også pote, da Thomas Spelling spillede pucken frem til Patrick Bjorkstrand, der ikke kunne score, men Tobias Ladehoff fulgte op og scorede dermed for tredje kamp i streg.

Rungsted kæmpede videre, og det blev til udligning til 3-3, da Aalborg ikke fik tacklet ud, og Morten Jensen kunne let sende pucken mod mål, hvor han blev rettet af et par gange og gik via Marcus Olssons benskinne og ind bag George Sørensen. Dommerne skulle endnu en gang tjekke målet igennem, men der var ingen tvivl; scoringen stod.

3-3 efter 2. periode.

Klogt Rungsted-mandskab

Aalborg spillede en skidt 3. periode, hvor Rungsted var klogest, og forcerede masser af fejl af Aalborg, der ikke kunne komme igennem zonen. Selvom Aalborg fik et par muligheder i powerplay, så var det Rungsted, der var farligst og fik scoret til 3-4, da Mathias Lehmann Hansen kunne sende pucken i nettet bag George Sørensen.

Lækker detalje af Lehmann Hansen, der afventede at George Sørensen lagde sig ned, inden Hansen stille og roligt lagde pucken ind med baghånden.

Pirates havde et par gode muligheder, hvor blandt andre Thomas Spelling testede stolperne, men pucken ville ikke krydse stregen. Rungsted spillede klogt og var gode til at få en stav i vejen for afleveringerne, så pucken ikke kom frem til distinationen.

Med under to minutter var det Aalborg, der fik det sidste powerplay, og alt blev sat ind for at udligne, hvor man spillede uden George Sørensen i målet. Selvom Aalborg var seks mod fire, var det Rungsted, der var tættest på at score, da Pison sendte pucken tæt forbi det tomme mål.

Tiden løb af uret, og Rungsted kunne notere den første sejr i ordinær tid i denne sæson, og dermed rykkede de væk fra sidstepladsen, som de har sendt videre til rivalerne fra Rødovre Mighty Bulls.

OPTAKT: Herlev Eagles-SønderjyskE OPTAKT: Aalborg Pirates-Rungsted Seier Capital