Pirates scorede fire gange i en fart og lukkede derbyet mod Frederikshavn

Aalborg Pirates - Frederikshavn White Hawks 5-1 (4-0, 0-1, 1-0) Fire mål i en fart afgjorde matchen for Aalborg Pirates i aftenens brag mod Frederikshavn, hvor hovedparten af de 5000 tilskuere jublede i Bentax Isarena. Dermed fik Aalborg tre vigtige point, den tredje sejr over Frederikshavn i sæsonen og et godt afsæt til morgendagens retur.

Aalborg havde fået Thomas Spelling tilbage på holdet, hvilket havde givet et par små ændringer i kæderne. Aalborg var uden Marcus Pedersen, mens Frederikshavn var uden Mathias Mølgaard. For begge holds vedkommende var der tale om længerevarende fravær.

Kampen startede jævnbyrdigt med chancer til begge hold, hvor Dane Fox og Søren Nielsen var tæt på for gæsterne, mens bl.a. Thomas Spelling havde et skud på overliggeren i kampens begyndelse.

Godt halvvejs inde i perioden var det Thomas Spelling, der scorede til 1-0, da han overlistede Tadeas Galansky i målet. Kort forinden havde Pierre-Olivier Morin været tæt på.

Hvis man smider pucken på mål, så kan man have marginalerne, der gør, at pucken hopper sin vej, og det gjorde den for Kirill Kabanov, da han sendte pucken på mål, og den gik i nettet via Frederikshavns Christian Mieritz til 2-0.

Aalborg var ikke færdige for Thomas Spelling ville vise, at han var tilbage på holdet, og han nettede også til 3-0, inden Thom Flodqvist gjorde det til 4-0 inden 1. periodes udløb. Lynstart af Aalborg og kampen næsten afgjort på 20 minutter.

Frederikshavn skiftede målmand til 2. periode, så Tadeas Galansky gik ud, mens Samuel Jukuri kom ind til den resterende del af kampen.

Kampen gik noget ned i tempo i 2. periode, og det var til dels Frederikshavns fortjeneste. Aalborg overlod en del mere spil med pucken til Frederikshavn, og Aalborg blev meget mere sjuskede i spillet med og uden pucken. Det gav Frederikshavn flere gode muligheder, hvor Mikkel Bertelsen efter små otte minutter var millimeter fra at slå pucken over stregen.

Kort efter var Felix Scheel tæt på at gøre det samme i den anden ende, men det blev ved de 4-0, da vi gik ind i de sidste fem minutter af anden periode.

Aalborg fik et par powerplays, men Frederikshavn var stærke i undertal.

I stedet var det Anders Eriksson, der fikst afdriblede George Sørensen og kunne smide pucken i nettet til reducering til 4-1. En periode, hvor Frederikshavn var det bedste hold, mens Aalborg var meget sjusket og så ud til at tage 4-0-føringen som en sovepude.

Aalborg kom ud stærkt ud i tredje periode, og Thom Flodqvist sendte pucken op i hjørnet til 5-1.

Resten af perioden forsøgte Frederikshavn at komme igennem, men Aalborg stod godt defensivt og ikke tillod Frederikshavn at komme frem til de store chancer.

Periodens mest dramatiske øjeblik kom, da Patrick Madsen ramte Pierre-Olivier Morin højt omkring blueline, mens Frederikshavn var i overtal. Dommerne snakkede sammen, og der blev ikke uddelt nogle udvisninger.

Frederikshavn kom i powerplay mod slutningen af perioden, men det lykkedes ikke at reducere yderligere. Aalborg kunne lade tiden rende af uret, og tage sejren og de tre point.

George Sørensen forlænger med Aalborg Pirates Lynstart lagde fundamentet til sikker Herning-sejr