Midtjyderne tog de forventede tre point i Odense

Odense Bulldogs-Herning Blue Fox 2-6 (1-3,0-2,1-1) Det er bare ikke morsomt at være Odense-spiller, tilskuer eller leder for øjeblikket. Bulldogs-mandskabet har hverken mental eller spillemæssig styrke til at presse de otte øvrige Metal Liga-hold for øjeblikket, og hver eneste gang, Odense er i nærheden af noget som helst, vælter marginalerne over på modstanderens side.

Hvis medgang avler medgang, så avler modgang også modgang, og det oplever Bulldogs i den grad for øjeblikket. I aften udnyttede Herning en lynstart til at vinde med sikre 6-2.

Næsten inden kampen var begyndt, var gæsterne fra Herning foran 2-0. Både Joachim Linnet og Jonne Virtanen fik alt for lang tid til at hente løse pucke inde foran mål, og det udnyttede de midtjyske gæster skånselsløst.

Den finske angriber fik i øvrigt højlydt opbakning af en landsmand – ven, familie eller tidligere fan hjemme fra Finland – der kunne juble stort, da Virtanen scorede Hernings andet mål.

På baggrund af de mange Odense-nederlag på stribe, kunne man godt frygte et fynsk kollaps. Men som i de gode kampe først på sæsonen, lykkedes det for det afpillede Bulldogs-hold (syv backer, 10 angribere) at arbejde sig tilbage i kampen.

Brock Beukeboom scorede fra en spids vinkel, og i minutterne derefter fornemmede man gnist, gejst og nærvær fra både spillere og tilskuere i VinMedKant. Altså, dem der holdt med Odense.

Oliver True var tæt på, Evan Cowley tog et par gode pucke, og nærkampene slog gnister. Der lå måske en udligning i luften, men de fynske hjerter bristede igen, da hjemmeholdet glemte at dække op efter en faceoff.

Lasse Lassen stod helt fri og kunne stille og roligt lægge skiven ind bag en chanceløs Cowley. Odense-spillerne skældte og smældte på hinanden. 1-3 efter 20 minutter.

Markus Jensen scorede Hernings fjerde mål fem minutter inde i anden periode og afgjorde dermed reelt kampen.

Det var gæsterne, der dominerede, og Bulldogs havde endog meget svært ved at fange den store og puckstærke Jonne Virtanen, der arbejdede sig til både chancer og en fynsk udvisning.

Midt i Hernings arbejde i Bulldogs-zonen fandt Brock Beukeboom Oliver True med en blændende pasning op midt i banen. Det var Odenses absolut sidste mulighed for at komme tilbage i kampen:

True tog et par flotte træk, men Simon Nielsen røg helt ud i noget yoga-agtigt og snuppede Odense-angriberens forsøg.

Odense har ikke scoret i månedsvis i powerplay, og var heller ikke tæt på, da Brodie Dupont måtte ud for et late hit i slutningen af anden periode. Til gengæld var Herning-canadieren lynende hurtigt fremme, da han kom ind igen.

Dupont tog fat i pucken, kørte op langs højre og flåede pucken op i nærmeste hjørne. Klasseaktion og 5-1 til midtjyderne efter 40 minutter.

Evan Cowley blev ramt hårdt af Hernings MacMillan i anden periode og blev skiftet med Nicolai Kristiansen, ligesom Cole Candella også måtte blive ude efter Duponts late hit.

Henry Hardarson sad hovedrystende et par minutter efter pausesignalet og fik sig en længere snak med Yannick Vedel, inden de to kørte i omklædningsrummet.

Selv de bærende kræfter har – forståeligt nok – mistet pusten hos Odense, og derfor var det ikke nogen svær omgang for Herning i aften. Selv uden Morten Poulsen var Hernings topkæder et par klasser over Odenses ditto og en mand som Lasse Lassen ser i selskab med Brace og Virtanen ud til at have fundet formen for alvor.

I aftenens sidste 20 minutter arbejdede fynboerne som gale, måske for at hjælpe den unge målmand Kristiansen i buret. Det gav pote den rigtige vej, da Yannick Vedel first-timede en tværpasning ind til 2-5.

Dermed fik kampen en tilforladelig afslutning for alle parter, og hovedparten af de 1033 tilskuere kunne glæde sig over, at deres helte kæmpede til det sidste i endnu en håbløs situation på en aften, hvor Herning leverede det nødvendige for at hente pligtsejren.

Lasse Lassen skød sig længere op på topscorerlisten med kampens sidste mål.

Lokalbraget i Aalborg afgjort i første periode Rødovre uden chance i returen i Rungsted