Spændende matcher i Vojens og Rungsted denne dejlige forårssøndag

Frøs Arena lægger is og tilskuerpladser til en udsolgt hal - der er gratismatch - når det i dag gælder nøgleopgøret mellem SønderjyskE og Frederikshavn. 

Vi taler kampen om placeringerne i top fire, hvor Herning, SønderjyskE og Frederikshavn kæmper en indædt kamp om andenpladsen. Førstepladsen ser ud til at gå til Aalborg - ikke mindst efter 4-0-sejren i Frederikshavn for et par dage siden. 

Derfor er Frederikshavn under pres i dag efter "nat og dag"-kampe, for forinden nederlaget i Aalborg, havde White Hawks altså vundet med hele 6-1 i Herning. 

Vendelboerne er et hold med to ansigter, og spørgsmålet er, hvilket ansigt, der bliver vist frem 17:15 i Frøs Arena.

Her møder de et SønderjyskE-hold, der har varmet op med to gange 5-1 over bundholdene Herlev og Rødovre og stensikkert får mere modstand i dag.

Sønderjyderne havde glimrende gang i skøjterne i fredags i Rødovre, hvor samtlige fire kæder kom i spil og fik fart i benene mod et hjemmehold, der snart ikke har flere folk tilbage.

I dag får Mario Simionis mandskab et ekstra boost af 5000 tilskuere - det er længe siden, der har været så mange mennesker til ishockey i Vojens, hvor tallene på det seneste har været foruroligende lave. Mon ikke en topkamp på højeste niveau - hvis det ender sådan - får gjort flere sønderjyder ishockeysultne i de kommende måneder?

Rungsted Seier Capital tabte senest i Esbjerg i overtid, men dog efter at have domineret de to første perioder. Spillet var slet ikke så tosset, og nordsjællænderne - de forsvarende mestre - får endnu en god styrkeprøve i dag, når det gælder topholdet fra Aalborg. 

Rungsted slås for at holde Odense stangen i tabellen, og skæver vel også en lillebitte smule op til femtepladsen.

Mest af alt gælder det for Rungsted om at komme i form til slutspillet. Der er i dag debut til Simon Fredriksson, der træder ind i backlinjen. Han har senest spillet for Grums i den svenske Division II, og selv om det måske ikke lyder af alverden, skal man ikke undervurdere styrken i de lidt lavere svenske rækker. Man bliver i hvert fald holdt i form.

Fredriksson skal dog formentlig lige i fart igen, før han bliver klar til slutspil.

Aalborg Pirates manglede en hel håndfuld spillere i Frederikshavn, men vandt alligevel 4-0 over rivalerne efter en klassepræstation i Vendsyssel. 

Pirates er stærkt kørende og har en umådelig mængde spillere at trække på. Senest var det den nyeste mand Dylan Steman, der satte sig på plads for alvor med en stor præstation i Frederikshavn. 

Men kan topholdet i længden holde til de mange skader, og hvordan doserer trænerteamet frem mod de kommende travle uger med Continental Cup og slutspil? 

Det er det store spørgsmålstegn hos Aalborg netop nu. 

 


WHITE HAWKS vandt nøglekampen i Vojens Kabanov får ekstra støtte af holdkammeraterne i aften