Matcher i Herning, Frederikshavn og Esbjerg på en stor hockeysøndag

Der er kæmpe hockeysøndag i Metal Ligaen i dag.

Den begynder på Kvik Hockey Arena i Herning, hvor hjemmeholdet tager imod Odense i det, der kan være en forsmag på en kommende kvartfinale.

Alene af den årsag må det være et topmotiveret Odense-mandskab, der kommer til Herning, for fynboerne haft store vanskeligheder med at tøjle Blue Fox i indeværende sæson.

Midtjyderne har maksimumpoint mod Bulldogs i tre hidtidige kampe i grundspillet (to aflyst på grund af Corona). 

Vores sidste hjemmekamp i grundspillet er vigtig for os ift. til et godt afsæt inden slutspillet går i gang på fredag. Vi har været stabile og spillet godt på hjemmebane det meste af sæsonen, så vi skal fortsat prioritere vores defensiv som vi har gjort de sidste to kampe hvor vi har tilladt ganske få skud imod, siger Herning-kaptajn Daniel Nielsen til klubbens hjemmeside. 

Lørdag eftermiddag var status på truppen at Mads Christensen, Joachim Linnet, Oskar Drugge, Thomas V. Andersen og Jeppe Pyndt alle er ude med skader.

Odense kommer formentlig med fuldt hold og er opsat på at revanchere den lidt ustramme indsats som holdet leverede i den sidste halve time fredag mod Esbjerg, der endte med at vinde 4-3 i overtid. 

Frederikshavn og Rødovre tørner sammen 15:45. Det er nordjydernes sidste grundspilskamp og den er yderst interessant i den forstand, at Kasper Degn for første gang står i spidsen for White Hawks sammen med Henrik Christiansen.

Kan de to sætte nye og spændende accenter hos White Hawks eller bygger de videre på Jari Pasanens solide stil med udgangspunkt i en stærk, defensiv midtzone. 

Der er lejlighed til at afprøve nye ting, når Rødovre i dag er på besøg. Her White Hawks-interview med Kasper Degn efter dennes tiltræden i Vendsyssel.

Magnus Sundquist blev i går annonceret som både sportschef og cheftræner i den kommende sæson i Rødovre, og han har formentlig tankerne langt fremme over sommerferien allerede - men også med håbet om at slutte hæderligt af i de sidste to grundspilskampe. Forvent et motiveret Rødovre-hold i Frederikshavn i dag. 

Herlev Eagles fik et godt skud af selvtillid ved at spille helt lige med Frederikshavn fredag aften. I aften gælder det Esbjerg i Granly Hockey Arena for ørnene, der formentlig kommer med defensiv fokus og en taktik, der vil ligne den, som Herlev møder op med i Aalborg på fredag til første kvartfinale.

Esbjerg fik en kanonoplevelse i fredags i Odense, hvor vestjyderne vendte 0-2 til en 4-3-sejr i overtid. Den gjorde rigtig godt for tro og moral i Energy-truppen.

 Herlev er altid en drilsk modstander. De er svære at spille imod. Også Herlev vil ønske at gå til slutspillet med sejre i de sidste kampe og vil kæmpe for det. Vi skal altså finde arbejdshandskerne frem og træffe de gode valg. Hvis vi ikke holder game-planen, vil Herlev straffe os. Så fokus og det rette mindset bliver vigtigt mod Herlev. Succes kræver altså, at vi yder optimalt, siger Esbjerg Energy-træner Jason Jaspers til klubbens hjemmeside. 

Kampstart 18:00 i Esbjerg. 


Tæt på ny hjemmebane-fiasko for Frederikshavn METAL LIGA OG POKALFINALE: Kæmpe hockeydag på TV2 PLAY