Kun takket være 10 gode minutter i tredje periode, trak White Hawks tre point ud af eftermiddagens kamp mod bundholdet Rødovre.

Frederikshavn White Hawks – Rødovre Mighty Bulls 3-2 (0-1, 0-1, 3-0)

Det lignede længe endnu et mareridtsagtigt hjemmebane nederlag til Frederikshavn White Hawks, men en godkendt tredje periode, reddede Kasper Degns debut i trænerboksen hos vendelboerne. Rødovre havde høgene på krogen i de to første perioder, og havde fortjent point med hjem i bussen. Et stolpeskud i sidste sekund havde nær kastet det fortjente point med sig, men Sundquists tropper må tage den lange tur hjem uden noget som helst.

Det var en lige første periode de to hold gav hinanden i eftermiddag, om end det var hjemmeholdet der havde de største muligheder. Især Johan Lundgren virkede opsat for hjemmeholdet, mod det mandskab han for en måned siden forlod til fordel for vendelboerne.

To store chancer stod svenskeren for i perioden, men det lykkedes ham ikke at udplacere Saikkonen i Rødovre buret. Og så alligevel, for ved den ene situation havde han faktisk udplaceret sin tidligere holdkammerat, men så stod Heerwagen og reddede skiven på selve målstregen.

Der var ganske godt tempo på i opgøret, og med halvandet minut igen, var det gæsterne til at bringe sig foran. Jesper Jensen med en forfærdelig fejlpasning i egen zone, Rødovre sagde tak, og så kunne Brady Vail udplacere en chanceløs Mathias Seldrup, med periodens eneste scoring.

Anden periode blev ikke en sindsoprivende en af slagsen, med et hjemmehold der ikke kunne, og et udehold der gjorde alt hvad de kunne. Det var forskellen mellem de to hold i den midterste periode.

Rødovre med powerplay i begyndelsen, men det blev der ikke meget ud af. Kort efter var hjemmeholdets Radim Piroutek tæt på, men hans afslutning sneg sig lige over mål. Efter fire minutter var der så igen hul igennem for Rødovre, da Jerry Välipirtti gik med frem og sendte pucken ind i netmaskerne til 0-2 føring.

Hjemmeholdet havde pucken mest, men det førte absolut intet til. Man kørte rundt med pucken, men farlige blev man aldrig. Det lignede et White Hawks mandskab fuldstændig blottet for selvtillid.

Det skal bestemt ikke tage noget fra Rødovre, for de leverede en stærk indsats i eftermiddag. Magnus Sundquist kan være stolt af spillerne, hvor Rødovre kom til Vendsyssel med kun tre kæder. Spørgsmålet var om man havde kræfterne til tredje periode.

Havlandet minut ind i tredje periode reducerede høgene, da Mark McNeill på heldig vis fik scoret. Han ville sende pucken ind foran mål, men pludselig lå skiven i kassen. Den ramte tilsyneladende Rødovre keeperens skøjte, og sejlede ind.

Gav det White Hawks troen tilbage?

Det virkede sådan, for fem minutter senere blev ét langt pres omsat til en udligning. Det var Sebastian Brinkman der i to omgange fik pucken sendt ind bag Saikkonen. 2-2 i Vendsyssel, og det var et forvandlet White Hawks mandskab der kom ud til tredje periode, og der var pludselig ild i øjnene på spillerne.

Det fortsatte med ren høge-dominans, og godt midtvejs i tredje periode var det Christopher Frederiksen der sendte pucken ind til 3-2. Han fik chancen i slottet, og sendte pucken mellem benene på Saikkonen i Rødovre-buret. Det var tyreligt at se en lettelse hos Frederiksen, der har haft svært ved at finde vej til netmaskerne den seneste tid.

Magnus Sundquist tog time out efter scoringen. Det så ikke ud til der var mere i tanken hos Rødovre spillerne, der ellers havde solgt sig dyrt i Nordjyske Bank Arena, og var det bedste hold indtil tredje periode.

De kom dog frem til et par rigtig gode muligheder mod slutningen, hvor Mathias Seldrup hev et par ganske gode redninger ud af ærmet. Herligt at se et bundhold levere så god en præstation som Rødovre gjorde i eftermiddag.

Slutspurten for Rødovre blev spoleret med 2:10 igen, da Maksim Popovic tog en dum udvisning i angrebszonen. Holdets første i dag i øvrigt.

De fik sig dog tilkæmpet en face off i hjemmeholdets zone, og det benyttede Sundquist sig til at tage Saikkonen ud af buret. Det gav et par chancer til Brady Vail, og i sidste sekund ramte Jacob Bôll stolpen. Heldet var ikke med københavnerne i eftermiddag, hvor en god indsats altså ikke kastede point af sig.

Kasper Degn var som tidligere nævnt ny mand i White Hawks boksen. Ikke det store han endnu har kunne nå at sætte sit fingeraftryk på, men ingen tvivl om at der skal ruskes godt og grundigt op i truppen, hvis ikke det skal blive en hurtig exit mod Esbjerg i kvartfinalen.

Var det generalprøven? Herning slog Odense 3-2 LYNOPTAKT: Søndagens tre kampe i Metal Ligaen