Måske var det den kommende kvartfinale, vi så denne søndag eftermiddag i Kvik Hockey Arena

Herning Blue Fox - Odense Bulldogs: 3-2 (1-0)(1-1)(1-1)

Thomas Andersen var seneste mand på listen over skadede spillere i Herning, og der ventede således "rævene" en svær opgave hjemme mod Odense. Gæsterne kunne rulle på med fire fulde kæder i det, der måske blev en generalprøve på en kommende kvartfinale.

Herning endte med at vinde 3-2 over de fynske gæster.

Mindre end ét minut inde i opgøret kunne Herning for første gang stille op i powerplay. Mathias Bau blev flere gange sat op til skud, men fynboerne blokerede mange af skuddene, og derfor havde Albert Adamsen gode arbejdsbetingelser.

Føringen lod dog ikke vente længe på sig. Jan Lattner brugte smart banden til at sende Petter Hansson alene igennem, og svenskeren rev pucken utageligt op i det fjerne målhjørne.

Odense lod sig dog ikke kyse af Hernings tidlige scoring, og i de efterfølgende minutter fik gæsterne også spillet sig ind i opgøret. Man havde dog stadig til gode at teste Emil Kruse for alvor.

Patrick Madsen måtte midtvejs i perioden til afkøling, og det gav altså Odense deres første chance i powerplay. Radek Cip fik en stor chance midt for mål, men stor offervilje fra Jarkko Malinen afværgede faren for midtjyderne.

Herning havde generelt en smule mere fart i skøjterne dog uden at hjemmeholdet var dominerende.

Mathias Bau var tæt på at øge til 2-0 kort før pausen da han fik sin lange stav på en flagrende pasning fra Morten Poulsen, men Adamsen fik reddet med benskinnen. Dermed blev det ved den ene scoring til midtjyderne efter de første 20 minutter.

Uskarpe Blue Fox

Blue Fox angreb hidsigt straks fra første puck-drop i perioden. Det kastede en udvisning til Martin Larsen af sig, men allerede inden han skøjtede i straffeboksen var Mathias Bau tæt på at nette.

Jarkko Malinen havde en ny scoring på bladet, men en forrygende aktion af Adamsen fik afværget på stregen. Den resterende del af powerplayet var en rodet omgang, men Markus Jensen var alligevel tæt på med et forsøg helt tæt på Adamsen.

Herning sad på det meste mens Odense primært lurede på omstillingerne. Indtil videre uden det store held for fynboerne, og efter kampens forløb var det naturligt at gæsterne igen måtte en tur i undertal.

Da Lukas Bach Nielsen også måtte i straffeboksen gav det Herning muligheden i fem mod tre i lidt mindre end ét minut. Jan Lattner havde et par forsøg, men det endte med en kæmpe fejl fra Mathias Bau. Det betød at Sebastian Ehlers smuttede alene afsted, og han fik sikkert sendt udligningen i kassen.

Blue Fox fik ikke skabt nok rent offensivt, puckbesiddelsen taget i betragtning, og derfor var der formentligt ikke mange som sad komfortabelt i stolene på Kvik Hockey Arena.

Pludselig kunne jubelen så alligevel bryde ud. Adamsen reddede to gange for Odense, men på den tredje afslutning måtte han altså bøje sig for Morten Poulsen. 2-1 til Herning.

En dum udvisning på Radek Cip gav Herning deres femte mulighed i powerplay. Nok engang var værterne alt for uskarpe i både spillet og afslutningerne, og derfor var endnu alt åbent inden tredje periode.

Dramatisk afslutning

Herning fik altså ikke nok udbytte af det spillemæssige overtag i de to foregående perioder, men et finsk samarbejde kickstartede tredje periode. En afventende udvisning nåede aldrig at blive effektueret da Teemu Pulkkinen og Miska Humaloja spillede ping pong inden sidstnævnte let lagde pucken i mål.

Radek Cip havde et nærgående forsøg, men det var umiddelbart svært at se hvor det skulle komme fra for gæsterne.

Herning overlod en smule af initiativet til Odense, men spillede ganske kompakt i egen zone.

En kæmpe fejlaflevering fra en Odense-back endte lige for bladet af Frederik Brændgaard der dog ikke tog vare på den store mulighed.

Mens Blue Fox var i fuld kontrol med begivenhederne fik Odense en livline, da Lukas Bang gæstede straffeboksen. Bedst som værterne blev fuldtallige endte pucken hos Topi Piipponen der let kunne sende pucken i tomt mål.

Dermed var der alligevel for alvor spænding om udfaldet da kampen gik ind i den afsluttende fase.

Der gik et chok igennem hallen da Ales Sova tacklede Mathias Bau der blev liggende. Bau kunne heldigvis selv skøjte ud i værternes boks.

En tåbelig udvisning til Miska Humaloja gav Odense den perfekte mulighed, og gæsterne tog deres time-out med 1:18 tilbage på klokken. Adamsen tog plads på bænken og dermed seks mod fire for gæsterne.

Mark Auk forsøgte sig, det samme gjorde Gunars Skvorcovs, men fynboerne fik ikke yderligere hul på Kruse. Herning vandt derfor ganske fortjent over Odense. Måske gentager konstellationen sig igen på fredag?

Esbjerg hentede spinkel sejr over Herlev Tæt på ny hjemmebane-fiasko for Frederikshavn