Det bliver robust Mads Christensen, der kommer til at træde op i Metal Ligaen i denne sæson, siger forwarden her i et interview med Metalligaen.dk

Lige pludselig sad det i maven på Mads Christensen. Han skulle hjem til Herning, og det skulle være nu.

Efter ni sæsoner, 529 kampe og seks mesterskaber i Deutsche Eishockey Liga og rekorden som den eneste spiller nogensinde, der har leveret to gange "titelhattrick" i Tyskland, var det på tide at vende tilbage til rødderne.

Da Christensen senest scorede mål i Kvik Hockey Arena, afgjorde han DM-serien i 2008 med en scoring i overtiden i den femte kamp mod Frederikshavn.

Det var Christensens fjerde mesterskab med Blue Fox, året efter tog han guld med SønderjyskE, og siden han drog til Tyskland, så han sig aldrig tilbage. Efter år med "opvarmning" i Iserlohn, vandt han tre mesterskaber i Tyskland med Eisbären Berlin og derefter tre mesterskaber med Red Bull München.

Alle med træner Don Jackson i sædet for to af Tysklands og Europas absolut største klubber. 

I slutspillet i 2018 spillede han med egne ord sit livs bedste ishockey og lavede 12 point i 17 playoff-kampe, inden de sidste to sæsoner i München desværre blev præget af problemer med skulder og hofte og dertilhørende behandling og operation.

I december 2019 blev Mads Christensen opereret i hoften og skulle lige til at genoptage sæsonen, da Coronakrisen indtraf.

Han er nu helt frisk igen og for første i gang i et årti uden smerter. 

- Jeg er "blevet lavet", og min krop føles bedre end i mange år. Hofteskaden var kommet af ren slitage og har plaget mig i rigtig mange år. Groft sagt er den store knogle i hoften begyndt at vokse for at kompensere for de mange slag, jeg har fået på hoften gennem årene.

- Knoglen var ligesom gået fra at være rund til at være en knytnæve - eller nærmest firkantet - og det har givet mig konstante smerter, når jeg har lavet en bestemt bevægelse. De er fuldstændig væk nu, og jeg kan faktisk stadig ikke forstå, at det ikke gør ondt, for min krop havde vænnet sig fuldstændig til smerterne, siger Mads Christensen. 

Eventyret i München var definitivt slut efter sidste sæson.

Ægteskabet mellem Christensen og storklubben havde været langt og lykkeligt, men alt kommer til en ende, og begge parter fornemmede at det var tid til at komme videre.

Da valget endte med at stå mellem at spille videre i en tysk midter- eller bundklub eller Herning Blue Fox, var Mads Christensen overhovedet ikke i tvivl.

- Havde du spurgt mig for et år siden, havde det ikke været i mine tanker overhovedet at spille i Herning. Jeg har altid drømt om at komme tilbage, mens jeg var "sulten" og set det som en glæde. Da jeg først begyndte at fornemme set-uppet og talte med Morten (Poulsen) og Simon (Nielsen) fornemmede jeg bare, at det skulle være nu.

Jeg kunne sagtens have fået en kontrakt i Tyskland til en bedre løn, men muligheden for at spille i det her omklædningsrum og på et tophold tiltalte mig. Samtidig passede det bare godt i forhold til familien og omgivelserne, siger Mads Christensen, der på ingen måde har fortrudt valget. 

- Allerede efter nogle dage fornemmer jeg, at atmosfæren i omklædningsrummet er rigtig dejlig og setuppet er utrolig professionelt. Det er super, understreger den 33-årige forward.  

Og hvad bliver det så for en udgave af Mads Christensen, vi kommer til at se i den kommende Metal Liga-sæson?

- Mange vil blive overrasket over min måde at spille ishockey på. Når man hører om folks forventninger til mig, bliver der talt om, at jeg er lille, væver og hurtig. Men jeg har spillet 10 år i en fysisk liga som den tyske og taget et hav af slåskampe foran mål.

- Jeg er nok en lidt mere robust spiller end omgivelserne forventer og jeg forventer også af mig, at jeg virkelig skal tage fra ved banderne og foran mål. Jeg glæder mig virkelig, og jeg ved også godt, at jeg ikke skal ud og spille playoff-hockey fra start.

- Jeg har været med til at gå langt i mange slutspil og har erfaringen i forhold til, hvordan man bygger en sæson op. Jeg er meget stolt af at have vundet to gange tre mesterskaber i Tyskland med to så store klubber, men skal huske på, at jeg stadig skal være sulten. Det skal jeg nok være, forsikrer Mads Christensen. 


Bulldogs appellerer også til politikerne: 500 tilskuere er for lidt VIDEO: Frederikshavn-fans trommede og sang for spillerne