Efter et sandt drama sikrede Herning sig 5. pladsen, og dermed skal Blue Fox en tur til Vojens på fredag, mens Frederikshavn skal til Esbjerg.

Herning Blue Fox - Frederikshavn White Hawks: 6-5 (2-3, 2-2, 1-0) 0-0,1-0

I jagten på en slutplacering i top 4 måtte Blue Fox foruden Mads Christensen og Mathias Bau også undvære Reid McNeill. Frederikshavn måtte til aftenens skæbnekamp se bort fra Alexandr Bumagin.

Ben Cooper satsede alligevel bredt blandt sine forwards, men det var kæden med Hernings nordamerikanere som åbnede ballet for hjemmeholdet. Cam Brace lagde pucken på mål, og på den efterfølgende retur kunne Brodie Dupont gøre det til 1-0.

Dejlig start for Blue Fox, men glæden var yderst kort for rævene. En puck i endebanden hoppede ind mod mål og Simon Nielsen fik i forvirringen skrabet pucken i eget mål. Justin Shugg blev noteret for scoringen til 1-1.

Midtvejs i perioden fik Herning kampens første udvisning. Da Cam Brace 19 sekunder senere måtte følge trop blev det en dyr affære for midtjyderne. Først kunne Christopher Frederiksen skubbe en retur ind over stregen, og netop som man blev fuldtallige kunne 

Nikolaj Krag-Christensen styre en halvkikset afslutning forbi en ikke alt for heldig Simon Nielsen. Så var det for alvor op af bakke for Blue Fox men små fire minutter senere sendte Petter Hansson, en af sæsonens bedste i Herning, pucken op i målhjørnet til pausestillingen 2-3.

Mål-showet fortsatte

Chancerne blev markant mindre fra start af anden periode, men til gengæld tog de to hold for alvor fat i nærkampene. Herning investerede kraftigt i det offensive hvor også backerne gik dybt ned i gæsternes zone.

Da kampen nærmede sig midtpunktet skiftede kampen igen karakter, og chancerne stod nu i kø hos de to hold. En pasning tværs  igennem zonen endte hos Nikolaj Krag-Christensen der hamrede en first-timer ind bag Simon Nielsen. 

Et hårdt slag for Herning der nu for alvor havde ryggen mod muren. Med fem minutter tilbage af perioden skar Brodie Dupont på tværs af zonen, greb en høj puck, lagde den til rette og til sidst kunne han sætte reduceringen til 3-4 i mål.

Ganske symptomatisk for midtjydernes sæson delte man unødige gaver kort efter at håbet fik lov at blomstre, og Lucas Andersen udnyttede gæstfriheden til at liste pucen i mål til 5-3 i nordjysk favør.

Dermed så lyset ud til at være blevet slukket, da scoringen måtte have gjort mentalt ondt på rævene. Et powerplay endte dog med  at tænde endnu et lys i mørket da Morten Poulsen 20 sekunder før pausen kunne styre en puck i kassen til 4-5.

Dramaet fuldbyrdet

Et tidligt powerplay til værterne i tredje periode gav rævene en stor chance for at få udlignet. En maskeret afslutning fra Cam  Brace der sneg sig forbi stolpen var det tætteste hjemmeholdet kom, men Gorm Topholt fik hurtigt raget en ny udvisning til sig.

Herning fik lagt et tungt pres på gæsterne, men man var for længe o m at få afsluttet og derfor stod slagskuddet fra Petter Hansson tilbage som værternes bedste forsøg.

Herning sad på det meste nu, og man så noget af den vilje og fight som har manglet lidt i dele af sæsonen. Også i det defensive var viljen til stede da Jakob Jessen kastede sig ned og fik afværget en to mod en situation til gæsterne.

Tredje gang blev lykkens gang for Blue Fox som efter et nyt tungt pres fik skiven i mål. Et godt skud fra Rasmus Nielsen blev fulgt op af Kristian Jensen som sled sig først over returen. 5-5 i vanvittig snigpremiere på kvartfinalerne.

Morten Poulsen fik en kæmpe chance da han pludselig stod fri, men i afslutningsøjeblikket mistede han kontrollen med pucken.

Tiden på uret blev stadigt mindre mens spændingen blot steg yderligere. Frederik Brændgaard kom først over en retur fra Larsson, og han vil formentligt ærgre sig længe over at han ikke fik vippet den puck op i nettaget. 

Gæsterne fangede værterne i en udskiftning, og Justin Shugg skøjtede ned mod Simon Nielsen. Han sendte afslutningen af sted og tiden stod nærmest stille da pucken prellede af på stolpen.

Cam Brace nåede også endnu en kæmpe chance inden de to hold måtte tage overtid i brug. Det udløste dog heller ingen scoringer, men i straffeslagene var Markus Jensen eneste målscorer og sikrede Herning sejren.

 


Pligtsejr til Esbjerg i Mitchells afskedskamp KVARTFINALERNE ER KLAR!