Rungsted tabte for anden gang på stribe i Frøs Arena

SønderjyskE-Rungsted Seier Capital 6-3 (4-1,2-1,0-1) Der stod mere på spil for hjemmeholdet i aften, hvor sønderjyderne kunne sikre ligaens fjerdeplads, end der gjorde for Rungsted der allerede havde sikret sig duksepladsen.

Alligevel startede gæsterne, uden blandt andet Rosenthal, godt ud mod et hjemmehold med en god håndfuld spillere på skadeslisten.

Men Yannick Vedels hammer efter godt 12 minutter, blev matchens vendepunkt og indledningen på 8 minutter, hvor SønderjyskE gik fra 0-1 til 4-1 og reelt afgjorde kampen.

Matchen blev skudt igang med et forsøg fra Carlsson, men Grubak med en redning.

Kort efter havde Rungsted bud efter et føringsmål, men Olsson fik ikke sendt pucken ind.

Rungsted kørte godt på i hjemmeholdets zone og her fik Daniel Galbraith ikke sat den nødvendige tackling. Derfor kunne Rungsted let spille Rasmus T Andersson fri og med et hurtigt svirp overlistede han kamp jubilaren Patrick Galbraith, 0-1.

Kort efter fik gæsterne en stor mulighed for at øge føringen, da et stort hul i sønderjydernes defensiv gav en friløber til Persson.

En smart finte, men afslutningen tog ydersiden af rammen.

Istedet fik værterne mere fart i jernene og da Grubak var langt ude af sit mål for at cleare pucken, var Rollin Carlsson tæt på at få sendt pucken i det tomme mål, men en Rungsted stav forhindrede scoringen.

Med små otte minutter til pause, kom udligningen imidlertid.

Med et hårdt svirp med håndleddet, skød Yannick Vedel pucken ind bag Grubak, højt i målet, 1-1.

Bare et halvt minuts penge senere lå pucken igen bag Grubak.

Rasmus Lyø fik rigtig meget plads til at trække ind foran Rungsted keeperen, der tog sig af baghånds afslutningen, men måtte give give fortabt på returen, som Lyø slog ind omgivet af Rungsted spillere.

En tre mod to situation kort efter gav periodens mest omdiskuterede situation.

Pucken gled efter en stolpe afslutning fra Boysen ind i målet efter at have passeret en klump af spillere. Dommerne kiggede det igennem og godkendte 3-1 målet signeret Cam Brown.

Herefter var der et par chancer i begge ender af isen, men man måtte hen til den absolutte slutning af de første tyve minutter, før den næste scoring kom.

Martin Eskildsen trykkede af, og hvad der lignede en puck Grubak burde have taget sig af, strøg i netmaskerne til pausestillingen 4-1. SønderjyskE fik et tidligt power play i anden periode.

Her var først Cam Brown og siden Matt Salhany tæt på at sende gummiskiven ind, men her var Grubak på plads med et par gode indgreb.

Rungsted arbejdede sig fint tilbage i perioden. Chancen for reducering var stor, da Frederik Bjerrum blev sat godt op, men Patrick Galbraith fik afvist.

Endnu større var chancen til Mathias Hansen, helt fri foran Galbraith, men heller ikke han forstod at sænke pucken.

Spillet bølgede frem og tilbage. Chancerne stod nærmest i kø, som for eksempel da Martin Eskildsen efter en Rungsted fejl fik foræret pucken helt fri for mål, men Grubak fik med det øverste af skulderen afværget den lange forwards forsøg.

En hurtig spilvending fra gæsterne gav en tre mod to, hvor Nicklas Hardt akkurat missede målet. Rungsted fik sat et godt pres op i hjemmeholdets zone, hvor sønderjyderne med langt til udskiftning var presset i bund i mere end et minut.

SønderjyskE klarede imidlertid frisag og var tæt på at score, da Rungsted skiftede ud. Salhany sendte dog sin afslutning i benskinnen af Grubak.

Mere held med sin afslutning havde Steffen Frank få minutter senere, hvor han udnyttede et mindre koks i gæsternes udskiftning og iskoldt sænkede pucken til 5-2.

Rungsted var dog ikke slået endnu og da man fik chancen i fem mod fire, skulle de blot bruge tolv sekunder, før Andersson sendte pucken mellem benene på en ikke sagesløs Patrick Galbraith.

Der gik imidlertid kun eet minut, før Andreas Holzmann med en sukkerpasning fandt Steffen Frank på Blue Line.

Frank tog den direkte vej til målet og smækkede skiven op i krydset til 6-2, stillingen før de sidste 20 minutter.

Tredje periode var der hos hjemmeholdet mest fokus på at forsvare føringen hjem og ikke bruge for mange kræfter før play off start på fredag. Tim Daly havde et par udmærkede forsøg i starten af perioden. Men reduceringen udeblev i første omgang.

Den kom til gengæld på en flot detalje fra Frederik Bjerrum, der mellem benene på sig selv smart sendte pucken ind, mens Galbraith sprællede forgæves. Tættere på kom ligaens tophold ikke.

SønderjyskE havde muligheder for at udbygge føringen igen, men trods fine tilbud lykkedes det ikke at bringe måltavlen på yderligere arbejde denne aften, ej heller for Matt Prapavessis, der testede Grubak.

Dermed kunne sønderjyderne køre tre point hjem og sikre ligaens fjerdeplads.

Det betyder også, at SønderjyskE får hjemmebane fredag aften i Play Off, hvor modstanderen hedder Blue Fox.

SønderjyskE har haft lidt en rutschebane tur gennem sæsonen og været hårdt ramt af skader. Som det eneste hold, har de ikke fået et eneste corona point, men formåede at toppe til Final 4 og det bliver nu holdet bag holdets opgave at få holdet til at toppe endnu engang, når det gælder slutspillet.

Rungsted havde ikke deres bedste aften, specielt ikke defensivt, men går fredag indtil deres serie mod Rødovre som tårnhøje favoritter, når de skal tage første skøjtetag mod at gentage DM guldet fra 2019.

Alle slutspilskampe sendes på stream og TV2 SPORT Pligtsejr til Esbjerg i Mitchells afskedskamp