Phil Marinaccio udbyggede sin føring på Metal Ligaens pointliste da han stod for kampens to første scoringer. Frederikshavn led derimod femte nederlag på stribe.

Herning Blue Fox - Frederikshavn White Hawks: 3-0 (1-0)(1-0)(1-0)

Man kunne nærmest mærke det i og omkring Kvik Hockey Arena allerede inden kampen. Sulten efter tre point og sulten efter revanche. Til opgaven var Miska Humaloja blevet sin skade kvit og så var der debut til Gordon Ballhorn. Frederikshavn, der var inde i en stime af nederlag, drog til Herning med fuldt hold.

Pekka Tirkkonen sendte sit hold på isen med fire nye kæder, og det kunne ses fra kampens begyndelse. Særligt i opspillet havde hjemmeholdet problemer, og det var guf for Alexander Bumagin. Russeren med det store overblik fandt Jesper Dahlroth på bagerste stolpe, men svenskeren fik ikke ramt målet.

I stedet slog Herning til på deres første gode mulighed. Phil Marinaccio stod placeret i midten af faceoff-cirkelen og han rev et hurtigt håndledsskud op i det nærmeste hjørne. Jubelen var ikke til at tage fejl af nede i et veloplagt Sektion 18.

Målet kastede Herning ud i en større dominans der bød på flere giftige forsøg. Farligst var Miska Humaloja der fra en god postion tvang Tad Galansky ud i en smuk redning med gribehandsken. Skudstastikken sagde 12-1 i Hernings favør efter de første 20 minutter.

Phil "the thrill"

Kampens detalje indtræf efter blot 36 sekunder af anden periode. Morten Poulsen spillede Phil Marinaccio helt fri og Metal Ligaens topscorer var iskold. Han rundede elegant Galansky i målet, driblede pucken over baglinjen inden han lagde den tilbage i det tomme mål. Smuk scoring af Marinaccio.

Målet gav Herning yderligere momentum og der blev skruet op for det fysiske spil i kampen. Jonathan Racine slog tonen an allerede i første periode med et kæmpe hit, og Lukas Bang sendte Jesper Jensen i stærke smerter ud i boksen.

Midtvejs i perioden faldt kampens første powerplay, og så måtte tjekkiske Galansky virkelig på overarbejde. Både Mathias From og ikke mindst Phil Marinaccio havde giftige forsøg, og selvom pucken hoppede og dansede på stregen klarede gæsterne frisag.

Det blev starten på nordjydernes bedste periode i kampen, og man havde held med at fastholde presset i Herning-zonen. Farligt blev man dog sjældent da Hernings defensiv dygtigt holdt "høgene" på ydersiden. Det gav Mac Carruth optimale arbejdsbetingelser, men en reducering var ikke langt fra da Nikolaj Kristensen forsøgte sig med en fræk afslutning.

Herning genfandt fodfæstet og skulle også have øget til 3-0. Mathias From sendte pucken på stolpen inden Tristan Pomerleau helt blank sendte pucken på overliggeren.

Herning afgjorde definitivt

Frederikshavn skulle finde et eller andet frem, og man havde også chancen da man startede tredje periode ud i overtal. Igen viste Bumagin klassen med endnu en sukkerpasning som Daniel Trkulja dog misbrugte på det skammeligste.

Det var nok chancen for de hvidklædte der i stedet måtte se Herning afgøre kampen kort efter. Simon Sleicher blev spillet fri foran målet, men efter et lækkert træk missede han afslutningen. Pucken gled dog over til Lukas Bang der let kunne sende pucken i det tomme mål. Galansky var chanceløs og skældte forståeligt sit passive forsvar ud.

Christian Mieritz er gået under radaren det meste af sæsonen, men han har været intet mindre end en klippe i det midtjyske forsvar. Han er stærk som få og det mærkede Thomas Søndergaard der løb direkte ind i sin gamle holdkammerat. Aktionen udløste bifald nede fra hjørnet mens sidstnævnte langsomt fik rejst sig op.

Gæsterne skal dog have kredit for at blive ved at forsøge, men man åbnede til gengæld op i den anden ende. To gange kunne Herning se sig i to mod én-situationer som man begge gange øsede væk.

Phil Marinaccio jagtede indædt sit hattrick og det var uhyre tæt på da han hamrede et slagskud mellem benene på Galansky. Alligevel fik tjekket lukket benene i tide og heller ikke i powerplay kunne canadieren finde netmaskerne.

Derfor ebbede kampen stille ud og Herning kunne for første gang i over én måned juble over tre point. Blue Fox er således stadig på ligaens førsteplads mens Mathias Bau nærmer sig sit comeback.

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Herning-Frederikshavn Anden periode banede vejen for storsejr til Odense