Bulldogs scorede fem gange i de midterste 20 minutter og vandt sikkert over Rødovre

Odense Bulldogs-Rødovre Mighty Bulls 8-2 (1-0,5-1,2-1)

Odense Bulldogs tog en sikker sejr over bundholdet Rødovre Mighty Bulls med cifrene 8-2. Især takket være en anden periode, hvor gæsternes defensive problemer blev udstillet af et velspillende fynsk hjemmehold.

Det fynske tophold var storfavoritter til dagens opgør, men det var langt fra sådan det så ud i de første fem minutter, hvor Rødovre fantastisk var det bedste mandskab. De lagde et hårdt pres og kæmpede i stort set alle dueller.

Efter fynboernes sløve start på kampe fik de efterhånden arbejdet sig ind i opgøret. Først med en gigantisk chance til Gunars Skvorcovs, som han på en eller anden måde sendte forbi et tomt mål, og minuttet senere, da Kristian Jensen var først over en returpuck efter et hårdt slagskud fra Nicolai Weichel. I modsætning til Skvorcovs var Jensen dog sikkerheden selv og gjorde det til 1-0 med en flot afslutning tæt under mål.

Føringen burde Mathias Mølgaard eller Markus Jensen nok have fordoblet kort efter, da de i samarbejde med Radim Piroutek fangede Rødovre i egen zone. De fik sat et pres, som gæsterne ikke kunne kom ud af og det gav tre gigantiske chancer fra slottet, men William Rørth lavede den ene store redning efter den anden.

Rødovre var dog lagt fra slået ud af Odenses føring og forsatte ufortrødent med at arbejde hårdt i alle facetter af spillet. Især Jaeden Martin var tæt på med to minutter igen, da han flot blev spillet fri af Mads Eller. Afslutningen havde retning mod det fjernest målhjørne, men Frederik Søgaard, som havde fået en sjælden startertjans for Odense, forhindrede en udligning inden pausen.

Mareridt for Rødovre

Anden periode begyndte i samme flow som i første, hvor Rødovre var ganske fint med, skulle hurtigt blive et sandt mareridt for gæsterne. Den første indikation på dette stod Martin Larsen for efter glimrende forarbejde fra Oliver True. Fra kanten af feltet sendte Larsen et skud, som strøg direkte ind i netmaskerne.

William Rørth var rasende, da han mente at True havde forhindret ham i at lave en redning og Rødovre tog en challenge, men efter et længere gennemsyn vurderede dommerne, at det var et reglementeret mål.

Den tabte challenge fra Rødovre betød at fynboerne fik et powerplay. Den forøgede plads udnyttede Igor Merezhko til at gøre det til 3-0. Med et smukt ”toedrag” fik han masser af plads til at sende en velplaceret afslutning ind bag en prisgivet Rørth i målet. Målet kom dog ud af position netop som pucken gik ind, så igen gik der et minut før Odense kunne fejre sin scoring.

Det skulle blive meget værre for gæsterne, der måtte sande, at de defensive problemer fra kampen mod Esbjerg var vendt tilbage i anden periode. Nicolai Weichel blev den næste målscorer, da han gjorde det til 4-0 med en flot scoring fra slottet.

Henry Hardersen ville også være med i målfesten, og med alverdens tid og plads, kunne han flot afdrible Louis Ingvordsen, der var kommet ind i stedet for Rørth efter Weichels mål, til en scoring til stillingen 5-0.

Efterfølgende fik Rødovre et par chancer i overtal og det udnyttede de til at få skabt momentum og en smule spænding i kampe, da Mads Eller efter flere gode tilbud i powerplay, fik sendt pucken i nettet. En flot tværpasning fra Miro-Pekka Saarelainen splittede Odenses defensiv og med en førstegangsafslutning sendte Eller den op i nettaget bag en prisgivet Frederik Søgaard i det fynske mål.

Den minimale spænding forsvandt dog med to minutter igen af anden periode. Mikkel Hansen lavede dagens aflevering, da han sendte en millimeter præcis puck på tværs af Rødovres zone til Westin Michaud, der hamrede pucken i mål fra en spids vinkel. Målet slukkede Rødovres mindre pres, og dermed gik de to hold til pause med stillingen 6-1 til de fynske værter.

Rødovre havde faktisk haft chancer til et par scoringer mere, men ramte en Frederik Søgaard, der virkelig havde en god aften i Bulldogs-buret.

Transportperiode

Tredje periode skulle på mange måder bare overståes og det smittede af på tempoet i kampen, som i den grad gik ned i gear i forhold til anden periode. Efter ti minutters ren dvaletilstand formåede Rødovre dog at fange Odense højt i banen. Jonathan Brinkmann fik sendt pucken på tværs, og inde foran mål var det Odenses kaptajn, Nicolai Weichel, som ramte pucken på en måde, så den hoppede ind i nettet.

Rødovre var tæt på at reducere til 6-3 i de efterfølgende minutter, men trods chancer til gæsterne og en lidt ukoncentreret defensiv i tredje periode fra Odense, var det hjemmeholdet som sluttede kampen af med to mål.

Først var det fødselaren Gunars Skvorcovs, som gjorde det til 7-2, og kort efter blev Henry Hardarson dobbelt målscorer, mens Odense var i undertal. Dermed endte kampen 8-2 til Odense, der forsætter den gode formkurve med fire sejr i træk med en imponerede målscore på 26-9.

Marinaccio og Herning blankede Frederikshavn SønderjyskE slog til i målrig affære