Den tidligere Esbjerg-angriber har afsluttet sin aktive karriere på højeste plan og er kommet stærkt videre i sit civile liv

Mark Derlago sluttede sin aktive karriere på højeste niveau i Danmark, hvor hans sidste dåd blev bedst af syv-serien mellem Frederikshavn og Esbjerg i 2018/19-sæsonen, hvor vestjyderne tabte i den syvende kamp i Frederikshavn. 

Derlago vil blive husket som en af de bedre udenlandske målscorere i det seneste tiår i Metal Ligaen og sluttede med godt et point i gennemsnit for Esbjerg, hvor han tidligere - i 2014/15-sæsonen - toppede sin danske karriere med hele 92 point i 51 kampe. I den sæson tabte Esbjerg finalen med 1-4 i kampe til SønderjyskE.

Året forinden havde Derlago begyndt sin danske karriere i Aalborg med 50 point i 34 kampe og nåede også et par flotte sæsoner i Asia Hockey League og den britiske EIHL, inden han altså stoppede karrieren. 

Nu er Derlago tilbage i hjemlandet Canada, hvor han i denne sæson spillede "hygge-hockey" i en af de lokale "Senior Leagues", THHL, hvor han spillede for Hartney Blues. Samtidig var han assisterende træner for Brandon Wheat Kings i Western Hockey League. 

Han fortsætter i trænerjobbet, siger han til det lokale medie bdmnb.ca, men samtidig er han kommet i ny business. Derlago er sammen med sin hustru, Jenna, blevet "bøfkonge" og distribuerer nu lokalt "dyrket" kød, der er fri for hormoner og antibiotika, fortæller han til mediet. 

- Vi har været gift i ni år, og hendes families landbrug ligger lige uden for byen Hartney. Vi har altid haft hjemme i Brandon og boet i byen, men har brugt det meste af vores tid på farmen. Min svigerfamilie har altid holdt af at holde fester og spisninger, og vi kommer altid til at diskutere, hvor godt kødet, burgerne, bøfferne er, siger Derlago.

Så nu er den tidligere forward sammen med sin hustru altså blevet forward i marketing-afdelingen af "Billy's Beef" sammen med sin hustru samtidig med, at han fører hockeytraditionen videre hos Brandon Wheat Kings, hvor flere "Derlagos" har domineret gennem årene. Selv endte Mark Derlago sin karriere i juniorhockeyen som kaptajn for Wheat Kings og er altså nu assisterende træner i klubben. 

 


Kåre Mølbak: Lange udsigter til store forsamlinger Herning-fansene får (endnu) ikke den hedeste drøm opfyldt: Regin forudsiger Schweiz eller KHL