Optimismen i forhold til "kulturel forlystelse" er ikke stor hos Kåre Mølbak, der er faglig direktør på Statens Serum Institut

Hvornår er der mulighed for at dyrke idræt med vennerne igen? Hvad med sport på højere plan? Kan vi se kampe med tilskuere igen - og hvornår sker det i givet fald?

Lige nu er FC Midtjyllands glimrende idé med drive in-fodbold det tætteste man lige nu kommer på en "oplevelse", HVIS Superligaen altså begynder igen som håbet i midten af maj.

Men kulturelle begivenheder med et større antal mennesker samlet, kan vi vente længe på - måneder eller måske endda år - siger Kåre Mølbak, der er faglig direktør på Statens Serum Institut i et større interview med Berlingske.

Mølbak ser stadig social distance som et af de store midler i kampen mod Coronavirus, og på Berlingskes spørgsmål om, hvorvidt  man må vente "længe" på at se mennesker stimle sammen til kulturelle begivenheder - sport er regnet med - svarer Mølbak følgende: 

- Ja, det kan godt være. Eller så er det måske noget, der kan tages op i mindre format. Måske kan man eksempelvis finde måder at tage på Louisiana, hvor man ikke lukker så mange ind ad gangen. Vi kan selvfølgelig ikke lukke alt ned, indtil vi har en vaccine, men det skal ske under den forudsætning, at folk kan holde afstand. Men der er nok også nogle ting, der ikke kan genoptages, før vi har en vaccine, siger Kåre Mølbak.

Med den udmelding, og kommer vaccinen ikke indenfor overskuelig tidsramme, ligner det mest realistiske scenarie, at en sæson 2020/21 formentlig startes op med et begrænset antal tilskuere på lægterne - i hvert fald, hvis man frit fortolker på Kåre Mølbaks udmelding. 


Rungsted-direktør klar til at løbe 500 kilometer i juni, HVIS... MARK DERLAGO ER NU BØFKONGE og assisterende WHL-træner