Det forventes at de danske dommere samler op mod 50.000 kroner ind til Metal Ligaens Knæk Cancer-kampagne

Dommerne vil også være med. ”Striberne” er gået sammen og giver også deres bidrag til ”Metal Ligaen knækker cancer”. Og det er endda dommere helt ned gennem rækkerne og ikke blot i Metal Ligaen, der bidrager til indsamlingen. Samtlige dommere bidrager med et honorar til Knæk Cancer, samtidig med at Dansk Ishockey Dommerklub (DID) giver 12 honorarer ekstra til indsamlingen. Det forventes, at beløbet ender på et sted mellem 40.000 og 50.000 kroner.

Formand for Dansk Ishockey Dommerklub, Michael Kamp, glæder sig over at kunne støtte en god sag.

- Vi har gjort det en gang tidligere, og vi er glade og stolte af at kunne støtte Knæk Cancer. Jeg er stolt over, at dommerne går sammen og tager det her fine initiativ. Stort set alle har været berørt – eller kender nogen, der har været berørt – af den frygtelige sygdom, så det er stærk sag at støtte, og det er helt fantastisk, at dansk ishockey går sammen om det her.

- Personligt glæder jeg mig også over, at dommere lige fra Metal Ligaen til de yngste rækker støtter op, for det viser også, at dommerne udgør et stærkt, samlet hold. For dommerne er ishockey også en holdsport, hvor man står sammen om gode initiativer, siger han.

- Vi vil også tage ansvar og bidrage til at støtte et godt formål. Det er en yderst vigtig kamp og vi må ikke glemme den alvorlige sygdom Cancer midt i Coronatiderne, tilføjer Mads Frandsen, der har vundet prisen som Danmarks bedste dommer, Den Gyldne Fløjte, de seneste to gange og skulle have været Danmarks første VM-dommer blandt verdens bedste nationer ved det aflyste VM i Schweiz.

Chefen for de danske dommere, Kim Pedersen, er stolt over de ”sort-hvides” initiativ.

- Man skal ikke glemme, at dommergerningen også er en holdsport. Vores dommere arbejder i teams og har et stort sammenhold på alle niveauer. Nu resulterer det sammenhold også i en væsentlig donation til kampen mod Cancer, og det sætter både Metal Ligaen, dansk ishockey og ikke mindst Knæk Cancer kæmpestor pris på. Forhåbentlig er det første store skridt mod et stort, samlet beløb, vi kan præsentere 24. oktober, siger han.


CHAMPIONS HOCKEY LEAGUE 2020/21 AFLYST OPTAKT: Odense Bulldogs-Rungsted Seier Capital