Kampstart 20:15 i Kvik Hockey Arena

Revanchemulighed for Herning Blue Fox, der tabte det seneste opgør mod Esbjerg Energy på udebane i det vestjyske.

Her var midtjyderne udsat for en regulær chokstart, da Esbjerg scorede to gange i de første minutter, så det derfor blev en stor omgang jagt for Blue Fox i resten af kampen.

Men midtjyderne er kommet sig over den daværende skuffelse og kravlede uden de store problemer ind i Metal Final4-feltet, hvor Herning er med for første gang siden 2018. Derfor er humøret ganske udmærket i det midtjyske for tiden. Således også efter 3-2-sejren efter straffeslag mod Aalborg søndag aften.

- Meget positivt at spille en udekamp, hvor vi indledte godt. Der har været for mange, hvor vi af en eller anden grund ikke har været klar. Det har de andre så udnyttet til at komme foran. At være bagud på udebane har du slet ikke lyst til, så det var rigtigt rart, at vi var over dem fra begyndelsen, sagde målmand Emil Kruse, der også lovede at "Herning bliver endnu bedre". 

Esbjerg spillede en solid kamp i Rødovre mandag aften, hvor det blev til en 2-1-sejr over Metal Ligaens bundhold.

Her fik vestjyderne styr over den defensiv, der har plaget dem i det meste af sæsonen, og kun 1-0-målet til Rødovre ved Alberto Pison udstillede de problemer, der har været med at dække op hos Esbjerg i løbet af sæsonen. Ellers gik det nogenlunde glat med at holde rent foran Thomas Lillie.

Og hvem ved? Måske får Esbjerg forstærkning i dag, hvis papirerne på målmand McAdam og backen Ryker Killins er gået i orden. Det må snart være tid.

Skader/karantæner: Esbjerg manglede altså de to nordamerikanerne, der måske kan være klar. Sune Hjulmand er tilbage efter overstået karantæne, mens Kale Kerbashian sad ude i Rødovre. Herning spiller mere eller mindre fuldtallig for tiden, men måtte dog senest undvære backen Oskar Drugge i sejren i Aalborg.

Det forventer vi: Der kommer tungt pres på Esbjerg-defensiven, der - med al respekt for Rødovre - nok får mere at se til end mandag aften. Holder Esbjerg stand? Det bliver vanskeligt.

Hold øje med: Miska Humaloja scorede det første mål i Aalborg søndag aften. Hernings finner udgør et stille og roligt - men stærkt fundament hos midtjyderne. Hos Esbjerg scorede Rasmus Bjerrum det første mål i Rødovre mandag. Måske ligger der mere og venter fra den ofte så målfarlige mand?

De indbyrdes kampe: Dejlig underholdende match, da de to mandskaber mødtes i Granly Hockey Arena i den første kamp i sæsonen. Det blev 3-2 til Esbjerg efter overtid.

Statistikken: Herning har med 10 point på formbarometeret dobbelt så mange point som Esbjerg over de seneste fem kampe. 

 


Dommerne donerer: Skænker honorar til KNÆK CANCER VIDEO: Højdepunkter fra Frederikshavn-Herlev