Sebastian Ehlers blev dobbelt målscorer og fynboerne kæmpede sig til en lille revanche mod Rungsted

Odense Bulldogs-Rungsted Seier Capital 2-1 (0-1,1-0,0-0) 0-0,1-0 Odense fik revanche ovenpå søndagens nederlag til Rungsted, da de to hold mødets i Spar Nord Arena. I endnu et tæt opgør, som bølgede frem og tilbage, var fynboerne skarpest i straffeslag. Især efter en stor præstation af Samu Perhonen vandt Odense Bulldogs 2-1 over Rungsted Seier Capital.

Det var en tæt begyndelse på kampen, hvor begge hold skabe nogle fine chancer. For hjemmeholdet var det især Rasmus Simonsen som var nærgående i flere omgange foran målet, men et par gode redninger fra Ville Kolppanen.

I den anden ende var det Frederik Bjerrum som var tæt på, da han med oceaner af plads modtog en pasning fra Tim Daly lige foran Samu Perhonen mål. Bjerrrum forsøgte imellem benene at sende pucken forbi Odenses finske målvogter, men Perhonen fik lige nøjagtig skulderen på skuddet.

Chancen til Bjerrum blev starten på et længere angreb til gæsterne, som til sidst udmøntede sig i kampens første scoring. Efter en puck blev holdt inde i zone af Rungsted, blev Odense fanget.

Nichlas Hardt forsøgte at sende en pasning på tværs til Nikolaj Rosenthal, men Anton Schou fik sin stav på pasningen. Desværre for hjemmeholdet fik Schous stav rettet pucken imod mål, og sendte den ind bag en prisgivet Perhonen i Odenses mål.

Målet gav Rungsted blod på tanden, og netop Rosenthal var tæt på at fordoble føringen på en friløber kort efter scoringen, men en stor redning fra Perhonen forhindrede en yderligere scoring i perioden som endte 1-0 til gæsterne.

Skarpt fynsk powerplay

Anden Periode startede yderst eksplosivt og med flere chancer i begge ender. Tættest var dog gæsterne, og især Henrik Hetta burde have bragt Rungsted foran 2-0, da han blev spillet helt fri af Daly. Trods stort set frit mål formåede svenskeren at overplacere sin afslutning, og sendte den over mål.

Efter godt fem minutter af anden periode fik Odense deres første powerplay i kampen, da Bjerrum blev nødsaget til at tage en udvisning efter et fornemt raid af Oliver True.

Det straffede fynboerne prompte, da Mikko Virtanen og Sebastian Ehlers på flotteste vis fik spillet sig forbi Rungsteds første pres, og med en fin tværpasning fra Virtanen, kunne Ehlers lægge pucken ind over skulderne på Kolppanen til en udligning.

Med fem minutter igen startede en ren kavalkade af store chancer. Først var det Rungsteds kaptajn Marcus Olsson, som var tæt på efter en flot tværpasning af Hetta, men en stærk sideforflytning af Perhonen forhindrede en scoring.

Med to minutter igen burde Hardt have scoret sit andet mål i kampen, men igen var Perhonen i vejen, og på den efterfølgende tumult fik gæsterne en udvisning, hvor Odense var utroligt tæt på i flere omgange. Blandt andet ramte Mark Auk overliggeren, og Kolppanen måtte agere redningsmand i flere omgange. Trods de store chancer forblev stillingen 1-1 efter anden periode.

Taktisk og tæt tredje periode

Det blev en chancefattig tredje periode, hvor det taktiske og defensive var i højsædet. Begge mandskaber havde svært ved at skabe åbne chancer, og når de endelig opstod, havde de begge en tendens til at lave en pasning for meget. Den første store chance opstod efter godt ti minutter, hvor Oliver True kom alene igennem, men en flot redning af Kolppanen forhindrede den fynske føring.

Mod slutningen var Rungsted tætteste på at afgøre tingene i ordinær tid, hvor både Gustav Green og Rosenthal fik afsluttet tæt omkring Perhonens mål, men den finske målmand og Odense defensiv kom i vejen, og derfor skulle kampe finde sin afgørelse i straffeslag.

Her blev Sebastian Ehlers den helt store helt, da han fik udplacerede Kolppanen med en skøn finte, og derfra kunne han let og elegant score straffeslagskonkurrencens eneste mål. Dermed sikrede Odense Bulldogs sig sejren, og fik endelig skovlen under Rungsted, der ikke har tabt i Odense siden 2017.