Hele Metal Ligaen er med i Veteran Match 2021, der afvikles fra 30. september og langt ind i oktober med både jobmatch-arrangementer og matchdayevents. Veteraner opfordres til at tilmelde sig snarest muligt.

De har kæmpet for Danmark som stærke soldater, men er vendt hjem til en svær dagligdag. Mange af dem med ar på krop og sjæl. 

For at hylde og ikke mindst hjælpe disse veteraner til en bedre hverdag afvikler Danmarks Idrætsforbund i regi af DIF Soldaterprojekt den landsdækkende Veteran Match, der sigter mod at hjælpe skadede og ledige veteraner ind på arbejdsmarkedet og videre i livet.

Alle klubber i Metal Ligaen er med i initiativet, som også har deltagelse af samtlige fodboldklubber fra 3F Superligaen, 1. divisionsklubben Esbjerg samt en lang række kommuner.

 Helt konkret inviteres ledige veteraner til jobmatch-dag med deltagerklubbernes erhvervsnetværk med målet om at få veteranerne i beskæftigelse – eksempelvis via flexjobs. Kommunen bidrager med jobkonsulenter, der skal være med til at sikre de bedst mulige match. 

Derudover vil selvsamme veteraner blive inviteret til en officiel match day-hyldest i forbindelse med deltagerklubbernes hjemmekampe i Metal Ligaen og 3F Superligaen. Her vil der blive rejst penge til fordel for veteranerne i form af forskellige tiltag, og overskuddet går direkte til DIF Soldaterprojekts arbejde med idrætstilbud til skadede veteraner ude i foreningslivet.  

Veteran Match 2021 kører over det meste af landet fra torsdag i uge 39 til uge 43 og blev lanceret i København sidste år. Her blev initiativet udviklet i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund (DIF Soldaterprojekt), Københavns Kommune og Parken Sport & Entertainment med det resultat, at otte veteraner fik et match med en arbejdsgiver. 

Generelt var erfaringerne så positive, at initiativet nu er udvidet til hele Danmark med deltagelse af toppen af dansk ishockey og fodbold.     

Er du selv veteran, eller kender du én, der har brug for et skub ind på arbejdsmarkedet i et nøje tilrettelagt (flex)job tilpasset evner og tilstand, opfordres du til at tilmelde dig Veteran Match 2021 hurtigst muligt.

Via nedenstående link kan du tilmelde dig arrangementet nærmest din bopæl.    

https://www.difsoldaterprojekt.dk/event-details/veteran-match-2021 

Alle andre opfordres til at bakke op ved at møde op i arenaerne rundt i landet, hvor veteranerne vil blive hyldet i forbindelse med kampene i Metal Ligaen. Startende med Herlev Eagles mod SønderjyskE Ishockey d. 30. september og afsluttende med SønderjyskE mod Herning Blue Fox d. 10. oktober.

Her er veteranmatcherne - vi opfordrer kraftigt til at støtte op om det gode formål!
30. september 19:00: Herlev-SønderjyskE
1. oktober 18:00: Esbjerg-Herning

2. oktober 15:00: Frederikshavn-Odense
4. oktober 19:00: Herning-Rungsted

5. oktober 18:00: Rødovre-Odense
7. oktober 18:00: Aalborg-Herlev

8. oktober 20:15: Odense-Herning
9. oktober 19:00: Rungsted-Frederikshavn
10. oktober 15:00: SønderjyskE-Herning

Her er der jobmatch: 
Herlev og Rødovre: Rødovre Centrum Arena - 4/10
Frederikshavn og Aalborg: Gigantium i Aalborg - 6/10
Herning Blue Fox - MCH Areana (FCM) - 7/10
Odense Bulldogs - Nature Energy Park (OB) - 14/10
Rungsted Seier Capital - Parken (FCK) 1/10
SønderjyskE - Sydbank Park (fodboldstadion) 11/1

 

 


Herning udspillede Sønderjyske i 7-0-sejr OPTAKT: Herning Blue Fox-SønderjyskE