Kampstart 19:00 i Kvik Hockey Arena

Fredagsklassiker mod SønderjyskE, skriver Herning Blue Fox i sin optakt til kampen i aften mod SønderjyskE. 

De to klubber og organisationer har næsten 20 år med tætte kampe bag sig, og i Herning og Vojens taler de stadig om de store slag mellem Todd Bjorkstrand og Mario Simioni på hver sin bænk. Kampe der afgjorde mange mesterskaber tidligere i dette årtusinde.

Lige nu er det DM-tørke i begge klubber, der har overgivet mesterskaberne til Esbjerg, Aalborg og Rungsted, og både SønderjyskE og Herning stræber efter at komme tilbage på tronen.

Begge hold er kommet nogenlunde fra start og ligger i det brede midterfelt i kampen om Metal Final4-pladserne. Her vandt SønderjyskE i fjor, mens Herning altså ikke har været med siden 2018 i Jyske Bank Boxen. Også i den turnering trænger Herning til at være med fremme.

Blue Fox har sagt farvel til Chris Clapperton og spiller nu med blot fem imports. Men to solide kampe har givet optimisme i Blue Fox-lejren. Det samme hos SønderjyskE, der rejste sig efter 2-6 mod Aalborg med en 4-0'er mod Rungsted søndag eftermiddag.

Metal Ligaen er ikke til at forudse lige nu. 

Det forventer vi: Det plejer at være fuldstændig tæt mellem Herning og SønderjyskE. Der er kæmpe respekt holdene imellem og ingen giver så meget som en tomme til hinanden.

Hold øje med: Mathias Bau Hansen ser stille og roligt ud til at komme i sving for Herning og kan bruge sin fysiske styrke i aften til at komme på plads foran SønderjyskE-målet. Hos gæsterne kom Mike Little i gang mod Rungsted. Vigtigt både for defensiven og offensiven hos Vojens-mandskabet.

Skader/karantæner: Chris Clapperton nåede aldrig at komme i kamp for Herning, Jarkko Malinen forventes klar i aften. SønderjyskE har senest haft Vedel, Mikkel Jensen og Mathias Borring ude, men mon ikke en enkelt eller to er med i aften?

De indbyrdes kampe: Herning vandt fire af seks grundspilskampe i sidste sæson, men i kvartfinalen hamrede SønderjyskE altså igennem og vandt 4-0 i serien mellem de to hold. Formentlig brænder revanchelysten hos hjemmeholdet i aften. 

Statistikken: Herning har en målscore på 10-8 i fire kampe, SønderjyskE 12-11 i fem kampe. Det taler ikke for en målfest mellem to af ligaens pt. mest målfattige mandskaber. 


Vær med i Veteran Match: Metal Ligaen hjælper veteraner videre i livet  OPTAKT: Aalborg Pirates-Esbjerg Energy