Kampstart 20:45 i Gigantium Isarena

Vi kan vel godt tillade os at kalde matchen i Aalborg i aften for en slags nyklassiker. 

Aalborg og Esbjerg har i de seneste fem-syv sæsoner udkæmpet mange store slag og sidste sæson var ingen undtagelse: Esbjerg vandt i Metal Final4-semifinalen, mens Aalborg tog sejren i bedst af syv-serien i semifinalen.

I øvrigt efter at Esbjerg havde vundet rub og stub over Aalborg i grundserien. 

Så der er noget intensitet mellem de to hold, der altid ligger og lurer.

I aften gælder det kampen om point i forhold til en plads i Metal Final4, hvor Aalborg Pirates allerede er godt på vej med 15 point i seks kampe. 9-1 i Rødovre gav ikke piraterne mindre selvtillid og Esbjerg tankede noget af de samme mandag aften, hvor 6-4 over Herlev var mere sikker end cifrene antyder. 

- Vi er rigtig tilfredse med de tre point på kontoen, og endelig fandt vi en vej til at vinde i ordinær spilletid igen. Vi lavede nogle skønhedsfejl, men slog alligevel et af topholdene. Det er vi vældig tilfredse med, konstaterede Jan Jensen, Esbjerg-assistent - overfor TV2 Play efter kampen mod Herlev. 

- V er ikke helt tilfredse med arbejdet i egen zone. Vi dominerer store dele af kampen, og så er fire mål imod lige rigeligt. Der er ting, vi skal arbejde videre med, lød det også fra Jensen - og netop her kommer Energy i den grad på job i aften mod et hold, der bare pumper på i offensiven. 

Aalborg har fire kæder og mange facetter i spillet - og er svære at danse med for alle hold. 

Hold øje med: Og midt i de "sædvanlige" folk har Aalborg nu pludselig fundet en Tobias Ladehoff frem, der virkelig har fået et reelt gennembrud. Hattrick i Rødovre i midtugen og gennemgående en meget stærk sæsonstart for Aalborgs nummer 87. Hos Esbjerg er Felix Scheel igen ved at bevise sin "pointnæse". Otte point hidtil og han sniger sig sædvanen tro opad på pointlisten.

Det forventer vi: At Esbjerg virkelig bliver sat under tryk - både af publikum og Aalborg-spillerne i Gigantium. Det gælder om at overleve for vestjyderne i første periode og er Lillie ikke blevet klar, bliver det virkelig noget af en svendeprøve for reserven Puce. 

Skader/karantæner: Esbjerg var uden Henrik Mærsk, Mikkel Rask og førstemålmand Thomas Lillie i mandags mod Herlev. Aalborg manglede Emil Marcussen, Kabanov og reservemålmand Søgaard, men havde til gengæld fået Charlie Curti på plads på backlinjen. 

De indbyrdes kampe: Aalborg vandt semifinaleserien 4-2 i fjor, men Esbjerg præsterede forinden at vinde samtlige seks grundspilskampe over Pirates plus Metal Final4-semifinalen.

Statistikken: Forvent en offensiv storm i Aalborg i aften. Aalborg har scoret hele 25 mål i seks kampe, og i Esbjergs kampe er der scoret 38 gange i alt (målscore 19-19) i fem kampe. Det skal nok blive underholdende.

SE MED PÅ TV2 PLAY FRA 20:40, HVOR MICHAEL SØVSØ KOMMENTERER


OPTAKT: Herning Blue Fox-SønderjyskE VIDEO: Se højdepunkterne fra Herlev-Odense