Hjemmeholdet dominerede fra start i Kvik Hockey Arena, hvor sønderjyderne var chanceløse i 60 minutter

Herning Blue Fox - SønderjyskE: 7-0 (2-0, 3-0, 2-0)

Blue Fox måtte i denne uge tage afsked med Chris Clapperton der aldrig nåede i aktion denne sæson, men hjemmepublikummet kunne glæde sig over at Jarkko Malinen var tilbage på isen. Mario Simioni manglede flere centrale danske aktører i form af Lyø, Frank og Vedel - og heller ikke Mikkel Jensen var klar igen efter sin hovedskade. 

Det endte med at blive en slem aften for gæsterne, der måtte tage hjem fra Herning med det største nederlag i Kvik Hockey Arena i mands minde. Hele 7-0 vandt hjemmeholdet. 

Herning kom bedst ud af starthullerne og stod også for kampens første store chance. Kristian Jensen opsnappede en retur, men også Nicolaj Henriksen viste sig klar fra start.

Det var især en aggressiv forechecking, som gav værterne momentum. Flere gange erobrede rævene dybt ned i gæsternes zone, og det kastede flere chancer af sig. Patrick Madsen sendte et maskeret skud afsted, men Henriksen kunne ånde lettet op da pucken tog sidenettet.

Blue Fox fortsatte med at presse på, og det gav sidenhen også udslag på måltavlen. Mathias Bau tog chancen fra faceoff-cirklen og til stor jubel på Kvik Hockey Arena strøg pucken op højt i målet.

Den føring fik ikke lov at stå længe før Blue Fox fordoblede stillingen. Der gik næsten samba-hockey i den da Frederik Brændgaard fandt Lukas Bang, der fandt Patrick Madsen som lækkert tog den med med skøjten og vippede pucken i kassen til 2-0. Gode kombinationer og lækker detalje fra den lange back.

Den resterende del af perioden bød på spil i fire mod fire, et powerplay til værterne, men flere scoringer blev det ikke til. I stedet tog de to fanklubber kampen op på isen i den efterhånden traditionelle dyst i pauserne.

Udtalt dominans

Skudstatistikken sagde 15-2 i hjemmeholdets favør og dermed skulle Blue Fox ud og fortsætte takterne. SønderjyskE skulle omvendt steppe et gear op i jagten på en udligning.

Blot to minutter inde i anden periode stod den på nye tryllerier fra den velkørende Blue Fox offensiv. Thomas Andersen modtog pucken tæt under mål, snurrede fikst rundt om sig selv inden han liggende på isen kunne rage pucken i nettet til 3-0.

Det var derfor en kærkommen mulighed for SønderjyskE at kunne stille op i powerplay kort efter. Både Petter Hansson og Patrick Madsen leverede fine blokeringer, og derfor blev Emil Kruse aldrig rigtig testet.

Herning var først på stort set det hele, og der var tempo til forskel på de to mandskaber. Gæsterne blev fanget i offensiv zone og så kunne Blue Fox slå kontra. Morten Poulsen passede på tværs til Mathias Bau, der efter lidt besvær slog pucken i nettet til 4-0.

Time-out SønderjyskE der valgte at forsætte med Henriksen i målet, der da heller ikke kunne klandres for de midtjyske fuldtræffere.

Joachim Linnet tog det sidste liv ud af gæsterne da han med et velplaceret skud i krydset gjorde det til 5-0. På dette tidspunkt havde uret kun akkurat passeret midtvejsmærket.

Der var flere chancer til endnu en midtjysk kasse og holdet struttede af selvtillid, mens gæsterne måtte konstatere at ikke meget fungerede denne aften.

Gennemført indsats

Miska Humaloja åbnede tredje periode med at flække pucken på overliggeren, og Herning lignede et hold der var opsatte på at levere 60 komplette minutter.

Simon Schleicher blev noteret for scoringen til 6-0 der unægteligt lænede sig op af et skøjtemål. Næppe den første officielle scoring for Blue Fox som han havde drømt om, men de tæller alle sammen.

En sukkerpasning af den fineste slags stod Thomas Andersen for lidt senere. Knivskarpt igennem zonen og Joachim Linnet satte bladet på og dirigerede pucken i nettet. Igen kunne gæsterne ikke følge med i værternes tempo. 7-0 i Kvik Hockey Arena.

De to hold begyndte så småt at se frem imod de kommende udfordringer hvor Herning skal en tur til Rungsted, mens SønderjyskE får besøg af Frederikshavn. 

Der blev uddelt en del udvisninger til hvert hold mod slutningen af kampen, men storsejren kunne der ikke rykkes ved. Emil Kruse snuppede en friløber og Malinen var tæt på sin første scoring. 

Det blev ved 7-0 efter en noget nær perfekt midtjysk indsats, mens sønderjyderne måtte køre halvflove hjem i bussen med et sæk af de store i taskerne. 

 


Målfest og stegt flæsk i Gigantium Isarena Vær med i Veteran Match: Metal Ligaen hjælper veteraner videre i livet