Rungsted vendte 1-2 til 3-2 og besejrede Frederikshavn i de to klubbers første møde siden sidste sæsons intense semifinaler

Frederikshavn White Hawks-Rungsted Seier Capital 2-3 (1-1,0-0,1-2) Ishockeyen var heldigvis igen i fokus i Frederikshavn, efter en uge i mediemøllen. Resultatmæssigt blev det ikke det ønskede for vendelboerne, der tabte 3-2 til de danske mestre fra Rungsted. Ikke den kønneste kamp, hvor flere af hjemmeholdets profiler svigtede.

Det var på forhånd svært at spå om, hvordan White Hawks ville komme ud til kampen. Ville de blæse til angreb, eller ville de været lidt afventende? Det blev vel en blanding af begge dele vi fik set i Nordjyske Bank Arena, hvor det spillemæssigt ikke var særlig kønt i første periode.

Høgene testede Jon Lee-Olsen i Rungsted buret, men de helt oplagte chancer blev det ikke til. I den anden ende havde Galansky ikke alverden at se til i begyndelsen. Det var dog begyndende farligt hver gang Rosenthal var på isen, og det var også ham der åbnede scoringen godt midtvejs i perioden.

Han modtog en fornem pasning fra T.J. Moore inden foran mål, og en sådan chance lader Rosenthal ikke gå sin næse forbi. Han klappede til pucken første gang, og så blafrede det, til stor glæde for de to medrejsende supportere fra Nordsjælland.

Den føring holdt kun fire minutter, for så havde den tidligere Rungsted-spiller Nikolaj Krag bragt balance i regnskabet. Han modtog en god pasning fra Anders Eriksson, og resolut sendte han skiven i netmaskerne uden chance for Lee-Olsen.

Nikolaj Krag var meget opsat i aftenens kamp, hvor han for første gang stod over for sine tidligere holdkammerater, med hvem han jo vandt ”The Double” i sidste sæson.

Anden periode startede med et godt Rungsted pres. Hjemmeholdets Søren Nielsen var uden stav, og det profiterede gæsterne af med at holde pucken i hjemmeholdets zone. Chancer blev det dog ikke i de 90 sekunder gæsterne kørte rundt med pucken.

Efter fem minutter var der en god afslutning fra Dane Fox. Han blev sat op af Mathias Mølgaard, men Lee-Olsen var klar med en fornem benparade. Det var lidt rodet i flere sekvenser i aftenens opgør, og man manglede et flow i spillet hos begge mandskaber.

Mod slutningen af perioden fik hjemmeholdet chancen i powerplay, og så fik vi ellers et chanceorgie af den anden verden. Høgene spillede et godt powerplay, hvor Søren Nielsen og Mathias Mølgaard havde et par gevaldige afbrændere. Begge sendte pucken over mål, til stor ærgrelse hos hjemmepublikummet.

Ingen scoringer i anden periode, og 1-1 efter 40 minutters ishockey i Frederikshavn, hvor hjemmeholdet førte skudstatistikken 23-8.

Tredje periode åbnede med et par Mathias Mølgaard-muligheder. Han var pågående i aften, men træfsikkerheden var ikke til stede. Den træfsikkerhed havde Christopher Frederiksen kort efter, da han skovlede pucken i mål til 2-1 føring. Stor jubel i Nordjyske Bank Arena, hvor der var 1140 tilskuere.

Den føring holdt 32 sekunder. Hjemmeholdet koksede i udskiftningen, og det gav Shane Hanna frit løb mod Galansky, og sikkert udplacerede canadieren høgenes sidste skanse. Her blev han fuldstændig solgt af sine egne.

Kort efter blev Christoffer Åkesson ramt i ansigtet af pucken. Heldigvis var den unge høg hurtigt klar igen, efter et lægetjek. Åkesson har en god gåpåmod, og er blevet vist stor tillid af Jari Pasanen hidtil i sæsonen.

Med godt syv minutter igen fik hjemmeholdet en afventende udvisning. Det udnyttede de forsvarende danske mestre, da Gustav Green sendte pucken ind bag Galansky. Det lugtede hermed af udesejr, men høgene pressede på for en udligning i de sidste minutter.

Thomas Søndergaard stod pludselig fri foran Lee-Olsen, men han fik ikke ordentlig ram på pucken. Christopher Frederiksen havde også chancen, alt i mens man savnede noget fra profilerne Bumagin og Fox. De har endnu ikke levet op til forventningerne, og man må kunne forlange mere af de to profilerede stjerner.

Rungsted red den sidste storm af, og kunne tage den lange tur tilbage til Hørsholm med tre vigtige point i bagagen.