Brock Beukeboom og målmand Cowley sikrede Odense sejren i straffeslag mod Herning med en fremragende Morten Poulsen i spidsen

Det hele eksploderede klokken 21:43 i Odense efter en højintens ishockeykamp mellem fynboerne og gæsterne fra Herning. Brock Beukeboom drønede ned mod Simon Nielsen og placerede et fladt skud ind bag Blue Fox-målmanden.

Det var femte straffeslag til fynboerne, der scorede for anden gang og dermed vandt en herlig ishockeykamp på en fin fredag aften, hvor spillet viste sig fra sin bedste side.

Det var måske ikke sæsonens smukkeste kamp i VinMedKant Arena, men fighterviljen fejlede intet på Fyn i aften. Hverken på isen eller på lægterne, hvor en busfuld Herning-fans gjorde deres til at skabe en god atmosfære.

Fynboerne havde inviteret 300 studerende i hallen, og stampublikummet havde tydeligvis flere fadøl og shots i halsen end tirsdag aften, hvor der ikke var meget liv og levned på lægterne.

Alt det bidrog til en af de der hockeyaftener, vi egentlig alle bare holder af.

Odense kom ud med en intensitet, der syntes at ryste gæsterne. Nøjagtig som i hjemmekampene mod SønderjyskE og Esbjerg var fynboerne bidske og lod ikke gæsterne være i ro. Overhovedet ikke, endda.

Henry Hardarson var en af dem, der gik forrest, og han satte 1-0-målet. Eller skrabede 1-0-målet ind var måske mere korrekt, for det var et af de mål, som alle betegner som beskidte, og som alle trænere vil have flere af.

Fair nok, at Bulldogs førte efter første periode, hvor Herning ikke helt fandt det rette gear og skøjtede knap så meget som det ivrige hjemmehold.

Det havde træner Cooper tydeligvis påtalt i pausen. Skøjteløbet var langt mere til stede hos Herning i midtperioden, og det betød 20 minutter, hvor spillet konstant bølgede frem og tilbage.

Fornemmelsen var en lille herningensisk overhånd, der kom til udtryk ved lidt større chancer til gæsterne. En udvisning midt i perioden til Christopher Kamph afstedkom et gigantisk tryk på en stærkt spillende Cowley i Odense-målet.

Daniel Baastrup blokerede to pucke og humpede rundt i smerte, Mike Daugulis kastede sig ned og tog et skud. Odense overlevede.

Men ikke efter 36 minutter, hvor Hernings bedste kæde med Astorp, Lauridsen og Poulsen lagde et kolossalt pres inde omkring Odense-målet. Efter lidt pingpong endte skiven pludselig hos Poulsen, der lige stod det rette sted i momentet og roligt lagde pucken ind.

Landsholdsangriberen har virkelig fundet sin målnæse igen i denne sæson. 1-1 efter anden. Fair nok.

Kampen fortsatte i samme gear i tredje periode. Ihærdige Hardarson forsøgte sig igen med en ”slider-solo” og var lige ved at lykkes med at flå pucken over skulderen på Simon Nielsen, mens Morten Poulsen til tider var her, der og allevegne foran Odenses mål.

Kun en kvik reaktion med skinnen fra Cowley, forhindrede således Poulsen i at score igen midt i perioden. Stadig stillingskrig, men pendulet syntes at tippe gæsternes vej. Cam Brace leverede en blændende styring i luften, Cowley var på plads igen.

En hasardpasning fra Beukeboom var lige ved at koste en kæmpe chance, men med syv-otte minutter fandt Bulldogs-spillerne et eller andet igen, og sled sig til et momentum og flere fornuftige chancer.

Der gik et sus gennem publikum, da Oliver Anker flåede pucken lige forbi målet med fem minutter igen. Og i den anden ende var Herning såmænd tæt på ved Brodie Dupont. Det var god lir, medrivende og næsten som en slutspilskamp.

Alle vidste, hvor vigtige tre point kunne blive i den nuværende situation, så trænerne sled i den grad på nøglespillerne i slutfasen.

Det hele endte med 1-1 og dermed overtid. Stærke indsatser af Hardarson og Poulsen i hver sin topkæde, mens unge Mathias Max, noteret som afløser for Lucas Bjerre Rasmussen, også spillede velovervejet og med mange gode aktioner.

Sikke en overtid, det var.

Evighedsmaskinen Morten Poulsen var lige ved at snyde Cowley med en hammer, og Oliver Anker flåede Herning-forsvaret op med et suverænt ryk. Simon Nielsen kronede en fin aften med et par gode redninger, Sebastian Ehlers fik ikke pucken trukket med, da han ellers havde frit skud tæt under mål, og Cole Candella tog en udvisning med 22 sekunder igen, der ikke kom til at koste.

Fine scener, da Daniel K. Nielsen og Michael Eskesen med respekt og smil kørte fra dommerne inden straffeslagene, hvor marginalerne var på Odenses side. Kristoffer Astorps hammer på overliggeren kunne have sendt Herning i føring, men i stedet blev målmand Cowley og målscorerne Daugulis og Beukeboom heltene. Selvfølgelig var Morten Poulsen Hernings eneste mand, der nettede.

SønderjyskE vandt fra spids i Herlev Mestrene snuppede tre point i det høje nord