Overraskende bud på Aalborgs afløser

Aarhus som vært for Metal Final4?

Tja, hvorfor ikke. Aarhus Skøjtehal har tidligere været vært for en pokalfinale, da Nordsjælland Cobras vandt 3-2 over AaB Ishockey, der flyttede hjemmebanen til Aarhus for at promovere ishockeyen i den jyske hovedstad.

Og i Elite Ishockey Aarhus, der er selskabet bag Jutland Vikings, 1. divisionsklubben i byen, er man nu klar til at byde ind på Metal Final4 i februar 2023.

- Vi har torsdag har sendt en tilkendegivelse til Danmarks Ishockey Union og de fire deltagende klubber om, at vi ønsker at være vært for Final4. Og er de positivt stemt, vil vi så følge op med et decideret bud på begivenheden, lyder det fra Søren Klausen, sportschef i Aarhus Elite Ishockey, i et interview med Aarhus Stiftstidende.

Klausen oplyser, at organisationen har lavet en aftalt med et lokalt eventbureau, og at der er kommunal opbakning til idéen. Samtidig fornemmer han i ishockeymiljøet, at der er stemmer, der taler for Aarhus som den tiende Metal Liga-by, skulle det komme så vidt.

- Vi har indgået en forhåndsaftale med en professionel, lokal eventarrangør, det vil kunne løfte en del på økonomien, og så tror vi på, at udover opbakning fra kommunen, som måske vil være med på at stille med en underskudsgaranti, at der også er en række større virksomheder i Aarhus, der kan se fidusen i at stå bag så stor en begivenhed. Har vi bevist det før, at vi kan løfte så stor en opgave? Nej. Er det realistisk? Ja, det er det, siger sportschefen til Aarhus Stiftstidende. 

Han håber også, at muligheden for "neutral grund" vil spille ind, når de fire involverede klubber skal tage stilling til værtskabet. 

Skøjtehallen i Aarhus har plads til godt 2000 tilskuere. 


Skarp Skvorcovs sørgede for fynsk fredagsfest KNÆK CANCER: METALLIGAEN ind på sidste etape - husk at støtte