Fynboernes powerplay lynede i sikker sejr over SønderjyskE

Odense-SønderjyskE 5-1 (3-0,1-0,1-1) Gunars Skvorcovs lignede en mand i spillehumør, allerede da Odense løb på isen. Letten klappede flere af de drenge og piger, der løb med hjemmeholdet ind, på skinnerne, og supplerede med brede smil.

Skvorcovs med de mange KHL-kampe på sit cv, slog til straks da Odense fik sit første powerplay.

William Boysen måtte ud for en slashing, og seks minutter inde i kampen gjorde fynboerne kort proces. Thörnberg vandt faceoff, tilbage til Skvorcovs, der krogede den op forbi Henriksen.

Kampbilledet i første periode var med Odense mest på puck, mens SønderjyskE stak i hurtige omstillinger med Charlie Combs og Gabriel Desjardins som de dominerende aktører.

Gæsterne havde to-tre gode muligheder inde foran Lekkas, men fandt ikke den nødvendige skarphed frem.

I den anden ende resulterede Odenses tunge spil også i et par muligheder. Sebastian Ehlers var tæt på et par gange.

Villiam Haag blev fanget i en uheldig situation, da han næsten samtidig som han afdriblede Martin Larsen fik sat staven op i ansigtet på Odense-spilleren.

Udvisning SønderjyskE og igen Skvorcovs på spil. Denne gang gik der 34 sekunder, før Igor Merezhko satte Skvorcovs op til skud. Denne gang kvitterede manden fra Riga med en bombe af et slagskud og kørte smilende ud til boksen for at lade sig gratulere. 2-0 til Bulldogs efter 12 minutter. Flot powerplay.

Tre minutter før pause røg Oliver True i straffeboksen, men sønderjyderne sjuskede. Otto Nieminen drog af sted i et rush, og den lille finne afsluttede perfekt med baghånden.

3-0 efter 20 minutter, og det kogte i en fyldt Spar Nord Arena, der også havde en flot kvantum SønderjyskE-fans på den ene endetribune.

Dejlig atmosfære og en solid føring til fynboerne ved første pause. Special teams fungerede fremragende denne aften for fynboerne.

Kort inde i anden periode måtte Alex Lavoie ud for en slashing og denne aften var Odenses powerplay ustoppeligt. Skvorcovs blev sat op igen, og letten fik igen muligheden for skud. I stedet gled han ind i zonen og fandt ukrainske Merezhko på kanten.

Den lange ukrainer lagde pucken ind gennem benene på Henriksen, og Odense-fansene kunne tage 4-0-sangen frem. Kampen syntes afgjort allerede.

Henriksen skiftede ud. Patrick Galbraith kom ind, Odense fortsatte med at have initiativet i nærkampene, bedst illustreret af, at en sønderjysk powerplay-mulighed blev spoleret af, at Nikolaj Krag-Christensen måtte ud for en hooking på en kvik Sebastian Ehlers.

Begge hold manglede et par folk. Weichel og Topholt sad ude for Odense, Biel og Borring for SønderjyskE.

Kampen fandt et naturligt leje af stillingskrig ved halvvejsmærket. Unge Mathias Kløve var tæt på, da han slap fri efter et fremragende træk forbi en fynsk back.

Lekkas var på plads, og da SønderjyskE igen fik en powerplay-mulighed, gik der kun 14 sekunder før gæsterne selv spolerede den igen.

Max Tjernström fik to minutter for en tripping bag mål. Anden periode ebbede ud med en friløber til Oliver True, som han bragede lige forbi Galbraiths mål.

Spørgsmålet var, om gæsterne havde kræfter til at lancere et comeback i tredje periode.

Vi fik et par gode momenter i begyndelsen af de sidste tyve minutter. Sebastian Ehlers dansede flot hele vejen opad banen og blev stoppet i sidste øjeblik. Max Tjernström gjorde nogenlunde det samme i modsatte, men den stærke Lekkas reddede flot med skinnen.

Efter 46 minutter fik SønderjyskE hul på amerikaneren i Odense-målet. Villiam Haag lagde pucken tilbage til Nicolai Bryhnisveen, der klappede til med et fladt skud. Pucken gik gennem benene på Lekkas. 4-1 og måske et lille håb for gæsterne, der havde deres bedste sekvens i minutterne efter reduceringen.

Både Nikolaj Krag-Christensen og William Boysen bankede alvorligt på inde foran Lekkas, der leverede et par stærke redninger med sin hurtige skinne.

Det er sjældent, at en spiller noterer sig for to mål i undertal i samme kamp, men det skulle være i aften, at Otto Nieminen leverede kunststykket. Fynboerne understregede styrken i special teams endnu engang denne aften, da SønderjyskE fik muligheden i powerplay med seks minutter igen.

Otto Nieminen erobrede pucken og strøg mellem to SønderjyskE-backer, inden han smækkede skiven op i nettaget bag Galbraith.

Det blev aftenens sidste højdepunkt. Fuldt fortjent sejr til hjemmeholdet, der spillede en fremragende første periode og derefter styrede sejren sikkert hjem. Skvorcovs og Nieminen vandt hjerterne hos hjemmepublikummet, men også Oliver True og Lekkas i målet må fremhæves. Hos SønderjyskE så man flere prøve på Mathias Kløves talent, ligesom Charlie Combs viste flere prøver på sin frygtløshed.

Men tre mål imod i undertal og to mål imod, mens SønderjyskE selv var i overtal er formentlig det, som Mario Simioni fokuserer på, når han ser kampen på video i nat.

Og mens det formentlig sender et lille mareridt i retning af SønderjyskE-træneren, så sidder Paul Thompson formentlig med en pint hjemme på spisebordet og nyder selvsamme optagelse. Det var en god aften for briten og hans mænd foran over 2400 tilskuere.

Badebillet gjorde udslaget, da Rødovre ellers spillede perfekt udekamp i Frederikshavn METAL FINAL4: Aarhus klar til at være vært