Rødovre havde alle muligheder for sæsonens anden sejr, men forspildte muligheden med en tidlig tur under bruseren til Magnus Povlsen

Frederikshavn White Hawks – Rødovre Mighty Bulls 4-3 (2-1,1-1,1-1)

En badebillet til Magnus Povlsen med lidt over fem minutter igen, blev afgørende i Vendsyssel her til aften, da hjemmeholdet tog sejren i den livsvigtige kamp om tre point mod nummer 9 i tabellen. Rødovre var bedst i den sidste halvdel af kampen, hvor hjemmeholdets nerver begyndte at spille dem et puds, men de blev reddet af Magnus Povlsens udvisning for Kneeing mod Mads Iversen.

Det var en forholdsvis lige første periode vi blev vidne til, hvor holdene skiftedes til at have momentum. Spillet bølgede fint frem og tilbage, og man må give de to mandskaber, at der blev fightet for sagerne.

Det var Jonathan Brinkman, der i slutningen af sidste sæson var udlejet til White Hawks, der stjal billedet efter godt tre minutter. Han fandt det eneste hul der var hos Galansky, og smaskede pucken helt op i nærmeste målhjørne. Herlig scoring af den talentfulde Rødovre forward.

Herefter overtog høgene fuldstændig begivenhederne, og der William Rørth blev for alvor testet. Bumagin havde fået smag på mere efter sin første sæsonscoring i søndags, men hans forsøg gik lige uden om stolpen.

Efter små 10 minutter kom hjemmeholdet på 1-1. Finske Aleksi Halme tog chancen fra blå linje, og pucken sejlede hele vejen ind i netmaskerne. Den bliver Rørth ikke glad for at se på video efterfølgende. Godt et minut senere var der igen bud efter en kasse til vendelboerne, da unge Sebastian Holm gjorde det til 2-1 efter formidabelt opspil fra kædemakker Jacob Møller Jensen. Første scoring for White Hawks af Holm, der naturligvis fik pucken med hjem som evigt minde.

Herefter overtog Rødovre scenen i Nordjyske Bank Arena. De fik lagt et godt tryk på hjemmeholdets defensiv, og Tadeas Galansky måtte flere gange agere redningsplanke. Lasse Carlsen blev spillet fri til en stor chance, og både Johan Lundgren og Saarelainen havde i fælleskab mulighed for at smide skiven ind bag en liggende høge-keeper.

Der kom ikke flere scoringer i en til tider hæsblæsende periode, hvor stemningen var ganske god. Gratis adgang, med dertilhørende øl/vand, og samtidig Knæk Cancer kamp, havde lokket mange af huse, hvor 1588 tilskuere var mødt op.

Anden periode åbnede med ét langt White Hawks angreb mod Rødovre defensiven. Ingen spilstop, og høgene bare knoklede på. Næsten seks minutter skulle der gå med det lange pres, før det gav udbytte for hjemmeholdet.  Daniel Madsen stod klar til at klappe Thomas Søndergaards pasning i netmaskerne. Pasningen var hvis ikke tiltænkt Daniel Madsen, men for høgene var det bedøvende ligegyldigt, ind kom pucken, og 3-1.

Men der skulle 35 sekunder, så havde gæsterne reduceret. Herligt opspil, og Mikkel Binou Jensen var skarpretteren til reduceringen. Det gav Rødovre momentum, og i flere omgange var de tæt på at udligne. Blandt andet stod stolpen i vejen to gange, og en enkelt gang måtte Galansky nærmest redde med hovedet.

Begge mandskaber havde store muligheder perioden ud, og både Trkulja og Brinkman misbrugte store muligheder på Rørth, der virkelig stod en god kamp, bortset fra vendelboernes første scoring. Lundgren og Jacob Böll havde et par gode muligheder, og intet var givet i denne uforudsigelige, men ganske underholdende dyst mellem nummer 8 og 9 i Metal Ligaen.

Efter to minutter af tredje perioden blev Christoffer Åkesson slået groggy i en tackling fra Lasse Carlsen. Det så grimt ud, men ingen videre tiltale fra dommerne. Højdeforskellen på de to gjorde også at det så vildt ud, men store mishagsytringer mod dommerne fra hjemmepublikummet.

Kort efter røg Jesper Dahlroth i straffeboksen for anden gang i aften for hjemmeholdet, og så var dommerne slet ikke populære i Nordjyske Bank Arena. Det gav gæsterne powerplay, og det udnyttede de på smukkeste vis, da Jonathan Brinkman scorede sit anden mål i aften. 3-3, og fuldstændig åbent i bundopgøret.

Rødovre klart bedst i den her del af kampen, og de kom frem til flere muligheder. Det må glæde Magnus Sundquist at se så mange muligheder der blev skabt i aftenens kamp for det ellers så hårdt prøvede Rødovre mandskab.

Med otte minutter igen havde gæsterne pucken i mål til 3-4.  Men her blev der dømt offside i målfeltet. Det så også rigtigt ud, for Galansky blev væltet lige inden pucken røg ind bag ham. Heller ikke de store Rødovre protester i den situation.

Det var virkelig gæsterne der var i teten i tredje periode, og der var flere gange lagt op til en sejrsgivende scoring til tyrene. Men med godt fem minutter igen fik Magnus Povlsen en badebillet, og så var det pludselig hjemmeholder i powerplay i fem minutter.

Blot 32 sekunder senere lynede de til 4-3, og taget var nærmest ved at lette i nordjyske Bank Arena. De har været meget igennem de frederikshavnske fans, og dette mål af Sebastian Brinkman var med stor lettelse de kunne juble over det.

Det blev krampagtigt i de sidste sekunder af kampen, da Rødovre tog keeper Rørth ud. Men hjemmeholdet red stormen af, og tog sig tre aldeles vigtige point, alt imens gæsterne igen måtte tage til takke med et nederlag. Det er hårde tider for Magnus Sundquists tropper, men i aften havde de fortjent bedre. Johan Lundgren blev i øvrigt idømt matchstraf efter kampen.

Spilovertag, men smal sejr til Herning i Herlev Skarp Skvorcovs sørgede for fynsk fredagsfest