Energy kan næsten ikke undgå at blive det tredje hold, der kommer med i pokalturneringens slutspil

På trods af nedlukningen og Corona-forhindringer generelt, fortsætter Metal Ligaens "Race to Final4" stadig frem mod 20. november, hvor samtlige hold har spillet 16 kampe. 

Og med 1.5 point i de sidste to kampe frem mod 20. november, ser det ud til, at de forsvarende Metal Cup-vindere Frederikshavn, trækker Sorteper i kampen om de sidste to pladser. Allerede nu er Aalborg Pirates og Rungsted Seier Capital kvalificeret til Metal Final4, og Esbjerg Energy er meget, meget tæt på at blive den tredje deltager.

Det kræver, at vestjyderne får et point i de sidste fire kampe mod Aalborg (to kampe), Odense og SønderjyskE.

Dermed vil Esbjerg komme op på 24,5 point og passerer dermed Frederikshavn i tabellen. 

Herning kan - med en 1.5 points-kamp mod Frederikshavn i vente - kun nå op på 24 point og dermed vil Esbjergs ene point altså være nok.

Streger vi Esbjerg og giver den tredje plads til vestjyderne, skal den fjerde plads altså fordeles mellem Frederikshavn, SønderjyskE og Herning.

Det står fast, at Frederikshavn ender på 24 point.

Herning SKAL - for at komme i betragtning - vinde over både SønderjyskE og Rungsted i ordinær tid. Herning står lige nu med 16,5 point, får 1,5 point for en kamp mod Frederikshavn og kan altså med to sejre (6 point) komme op på 24 point i tabellen.

Dermed vil Herning være bedre end Frederikshavn, idet midtjyderne vandt den første indbyrdes kamp 4-0 over Frederikshavn. 

Og dermed kommer vi til SønderjyskE, der også har mulighed for at passere Frederikshavn. SønderjyskE står lige nu med den mest gunstige position og med flere veje til fjerdepladsen. 

SønderjyskE har 18 point og har i første omgang muligheden for at eliminere Hernings chancer for Final4 ved at snuppe et enkelt point, når de to hold mødes i Frøs Arena 13. november. 

Skulle SønderjyskE tabe i ordinær tid mod Herning - og kommer Herning op på 24 point - skal SønderjyskE op på 25 point for at komme videre. Det har SønderjyskE kampe mod Herlev, Rødovre og Esbjerg til.

Syv point i fire kampe er altså nok for SønderjyskE til at være sikker, seks point kan også gøre det, hvis Herning ikke når op på 24 point. Ved 24-24 mellem SønderjyskE og Frederikshavn er sønderjyderne bedst indbyrdes. 

Frederikshavn står dermed kun med et spinkelt håb om en dårlig stime BÅDE i Esbjerg, SønderjyskE og til dels Herning, hvis nordjyderne skal have mulighed for at forsvare titlen. 

Hvor er det ærgerligt, at White Hawks ikke får lov at spille sig videre PÅ isen, men sådan er det desværre i det, der allerede nu er historiens mærkeligste sæson. 

Sådan ser tabellen og de resterende kampe ud for de implicerede hold: 

Esbjerg 12 kampe, 23,5 point (kan maksimalt ende på 35,5 point)
Aalborg (h)
Aalborg (u)
Odense (h)
SønderjyskE (u)

Frederikshavn 14 kampe, 21 point (ender på 24 point)
Rungsted (h) 1,5
Herning (h) 1,5

SønderjyskE 12 kampe, 18 point (kan maksimalt ende på 30 point)
Herlev (u)
Herning (h)
Rødovre (u)
Esbjerg (h)

Herning 13 kampe, 16,5 point (kan maksimalt ende på 24 point)
SønderjyskE (u)
Rungsted (h)
Frederikshavn (u) 1,5

 

 


FEM TING AT HOLDE ØJE MED EFTER PAUSEN: Odense Bulldogs WH-direktør: Der er mange, der har det værre end os