Resultaterne flaskede sig nogenlunde for White Hawks fredag aften

Det kan godt være, at Frederikshavn White Hawks-spillerne ikke kan spille hockey tirsdag aften - det skulle de nu heller ikke alligevel - men de kan sagtens sidde og følge med på livescore og heppe på Rødovre og Rungsted, for de to sjællandske mandskaber kan faktisk sørge for, at Frederikshavn tirsdag aften sidder med et billet til Metal Final4 i hånden.

Det sker, hvis Rungsted tager point mod Herning og Rødovre samtidig vinder i ordinær spilletid over SønderjyskE. I givet fald er Frederikshavn sikker på kvalifikation.

Sådan er situationen lige nu, hvis vi giver Frederikshavn og Herning de 1,5 point, som begge hold får tildelt på fredag, hvor Final4-regnskabet afgøres, og der "cuttes".

Frederikshavn 16 kampe/24 point
Herning 15 kampe/21 point
SønderjyskE 14 kampe/20 point

Herning SKAL altså uanset alt andet vinde over Rungsted for at holde sig inde i ræset.

I givet fald vil Herning slå Frederikshavn helt ud af Metal Final4, for midtjyderne er bedst indbyrdes mod Frederikshavn og OGSÅ bedst indbyrdes, hvis samtlige tre hold slutter lige.

Alle andre udfald end Herning-sejr i ordinær tid tirsdag aften sender midtjyderne ud af billedet og kampen om den sidste billet. 

---

For SønderjyskE lyder vilkårene således, at der SKAL mindst fire point på bordet i kampene mod Rødovre og Esbjerg.

HVIS Herning IKKE når op på 24 point vil det være nok for SønderjyskE med fire point, eftersom sønderjyderne er bedre indbyrdes end Frederikshavn. 

HVIS Herning når op på 24 point, skal SønderjyskE have fem point, eftersom Herning er bedst i "underpuljen", der laves, hvis alle tre hold slutter lige.

Her har Herning 7,5 point, SønderjyskE 6 point, mens Frederikshavn har 5,5 point.

---

Frederikshavns håb er altså, at hverken Herning eller SønderjyskE rammer 24 point, og det kan altså ske allerede tirsdag aften. Så selv om nordjyderne ikke spiller ishockey, er der dog en smule spænding at kigge på i to af de fire øvrige kampe. 


Patric Wener: Vi er lidt rustne efter tre ugers pause VIDEO: Højdepunkter fra kampen mellem Rungsted og Herlev