Vi tager pulsen på den nylige vindere af Metal Cuppen

Endelig! Efter en lang pause tager vi igen i morgen hul på Metal Ligaen med fire kampe – så fuldt program som overhovedet muligt. Aalborg tager imod Herning, Frederikshavn møder Rødovre, SønderjyskE får besøg af Esbjerg, mens Odense skal en tur til Rungsted. Herlev Eagles er tirsdagens oversidder.

I dag tager vi en hurtig puls på de ni klubber inden den nye ”sæsonstart”.

Vi kører videre med Frederikshavn, lige nu på fjerdepladsen i tabellen.

Nordjyderne fik endelig en titel med fra Aalborg i Metal Final4, og det var – som det har været mere end antydet siden triumfen – en kæmpe forløsning for White Hawks og hele frederikshavnsk ishockey efter en række mareridtsagtige finalenederlag i 2010’erne.

Det kom ovenpå en række elendige kampe – bortset fra den sidste mod SønderjyskE – i Metal Ligaen, hvor White Hawks-mandskabet virkede sårbart og ikke med den nødvendige bredde og tænding.

Alt for meget har været lagt på førstekædens skuldre, og matchningen af Bumagin, Fox og Frederiksen har været helt oppe i ”Herlevske” højder. Næsten mere endda. En skade til en af de centrale aktører vil i den grad være dyrebar for Frederikshavn. Men lad os selvfølgelig ikke håbe, det kommer så vidt.

Kyle Hope havde en virkelig dårlig start på Final4-semfinalen mod Aalborg, men da han fandt sig selv, så han solid ud. Desværre for Frederikshavn røg Rasmus Søndergaard ud i stedet. Det betyder, at Frederikshavn er presset på bredden – og det gælder både i forsvaret og angrebet. Det kan koste i en bedst af syv serie.

Pasanens fremmeste opgave op mod slutspillet bliver at få spillet bredt og brugt så mange folk som muligt, så alle folk er klar til at løfte i en bedst af syv-serie. Det får White Hawks brug for.

Hold øje med: Det er virkelig nøglen, at angriberne under førstekæden slår til, som de gjorde i Metal Final4. Spillere som Søren Nielsen, Kristian Jensen og Nikolaj Krag-Christensen skal i den grad slå til.  


METAL LIGA IGEN! SønderjyskE Odense: Skadet Sam Povorozniouk rejser hjem